Sokat hallani arról, hogy az élelmiszerek zsugorfóliázása felesleges, pedig a műanyag csomagolás valójában nagyon fontos szerepet játszik az élelmiszer-pazarlás csökkentésében. A zsugorfóliázás megakadályozza, hogy az oxigén elérje a benne lévő terméket, ami viszont csökkenti a bomlás ütemét és növeli a csomagolt termék eltarthatósági idejét. Minél tovább fogyasztható biztonságosan a termék, annál kevesebb energiára van szükség egy újabb hasonló termék előállításához és kiszállításához. Ez kevesebb szállítást és kevesebb erőforrás-felhasználást jelent.

A zsugorfóliázó gép nagy előnye, hogy tartós csomagolást készít

A zsugorfóliás csomagolás tartóssága az egyik legkiválóbb tulajdonsága. Nagyon tartós, erős, ami azért is figyelemre méltó, mert egy vékony fóliaburokról van szó (különösen ha az élelmiszeriparban használt POF, poliolefin zsugorfóliára gondolunk). Ha a zsugorfóliát egyszer már hővel kezelték, nem fog meglazulni. Nem gyengül, nem törik, függetlenül attól, hogy milyen hőmérsékletnek van kitéve. Emellett nem szakad és nem lyukad ki, ezért is ideális az élelmiszerek szállításához.

Mivel erős, nem csak egy terméket csomagolhatunk vele! Ideális másodlagos csomagoláshoz is, palackok, aludobozok, konzervek tálcás vagy tálca nélküli csomagolásához. De ugyanígy alkalmas többtermékes akciós ajánlatok gyors csomagolásához.  

A tartósság egyben sokoldalúságot is jelent

A fóliatermék szilárdsága biztosítja, hogy a termékek csomagolása tartós legyen. Ez a tulajdonság értelemszerűen az élelmiszeripar hatalmas körén kívül is vonzóvá teszi a zsugorfóliát: könyvektől elektronikai cikkekig, kozmetikumokig rengeteg terméket zsugorfóliáznak.

A megfelelő zsugorfóliázó gép kiválasztása

A zsugorfólia sikere az élelmiszercsomagolásban nagymértékben függ az alkalmazott gépektől és berendezésektől. Íme a leggyakrabban használt típusok:

1. Zsugoralagút: a kiváló minőségű zsugoralagút elengedhetetlen a hő egyenletes alkalmazásához a zsugorfólián, biztosítva az egyenletes zsugorodást. Az alagútnak állíthatónak kell lennie a különböző méretű és formájú termékek befogadásához.

2. L-keretes zsugorfóliázó: az optimális hegesztéshez L-keret ajánlott. Ez a berendezés hatékonyan képes a POF zsugorfóliatekercset a termék körül levágni és lezárni, előkészítve azt a zsugorodási folyamatra.

3. Automata és félautomata gépek: az automata és félautomata gépek közötti választás a műveletek nagyságrendjétől függ. Az automata gépek nagy volumenű csomagolásokhoz alkalmasak, míg a félautomata gépek költséghatékonyabbak a kisebb volumenű műveletekhez.

4. Szállítórendszerek: a szállítószalag-rendszerek integrálása racionalizálhatja a csomagolási folyamatot, megkönnyítve a termékek zökkenőmentes átjutását a lezárási és zsugorítási fázisokon.

Hogyan fokozhatjuk a hatékonyságot?

Nézzük át azokat a pontokat, amelyek lényegesek ahhoz, hogy a zsugorfóliázó gépet maximális hatékonysággal tudjuk üzemeltetni!

1. A fóliavastagság optimalizálása. A megfelelő vastagságú poliolefin zsugorfólia használata kulcsfontosságú. A vékonyabb fóliák alkalmasabbak a könnyebb termékekhez, míg a nehezebb termékekhez vastagabb fóliákra van szükség.

2. Hőmérséklet-szabályozás. A megfelelő hőmérséklet fenntartása a zsugoralagútban létfontosságú. A nem megfelelő hőmérséklet nem megfelelő lezáráshoz vagy a termék károsodásához vezethet.

3. Rendszeres karbantartás. A gépek rendszeres karbantartása biztosítja az egyenletes teljesítményt és csökkenti az állásidőt.

4. A személyzet megfelelő képzése: A személyzet megfelelő képzése a gépek működtetésére és a POF zsugorfóliatekercs kezelésére kritikus fontosságú a hatékonyság és a biztonság szempontjából.

5. Minőségellenőrzés: A csomagolási folyamat különböző szakaszaiban végzett minőségellenőrzés végrehajtása segíthet a problémák azonnali azonosításában és kijavításában.

Zsugorfóliázó gépet keres? Tekintse meg a Green-Uniotech ajánlatát itt>>

Ha segítségre van szüksége a gép kiválasztásához, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>