A gyártók az EPR-díj fizetésével finanszírozzák a hulladékgazdálkodással kapcsolatos állami feladatokat, például a műanyag csomagolásra kilogrammonként 219 forint gyártó által fizetendő EPR-díj hárul.

Adódik tehát a kérdés: hogyan tudjuk csökkenteni a műanyag csomagolóanyagok használatát, és ezzel karöltve az EPR-díjat úgy, hogy ez ne menjen a termékbiztonság rovására?

Mivel az áruk többségét raklapokon szállítják, a legelterjedtebb műanyag csomagolás a stretch fólia, amit a termelőegységek nagy tételekben vásárolnak. A stretch fólia felhasználás csökkentésének kézenfekvő módszere lehet előnyújtós stretch fóliázó gépet vásárolni, vagy a régi gépet újra cserélni.

Miért előnyös előnyújtós stretch fóliázó gépet vásárolni?

Egy raklapfóliázó gép vásárlása számos előnnyel jár, különösen a nagy mennyiségű raklapos árut kezelő vállalkozások számára. Az automatizált gépek optimalizálják a stretch fólia használatát, csökkentve a hulladékot és az anyagköltségeket, illetve a járulékos díjakat.

Az előnyújtós stretch fóliázó gépek rendelkeznek előfeszítési funkcióval, ami lehetővé teszi a fólia nyújtását a csomagolás előtt, csökkentve a felhasznált fólia mennyiségét, miközben a rakomány stabilitása megmarad. A fólia feszesen és egyenletesen tekeredik a rakomány köré anélkül, hogy túlfeszülne vagy elszakadna.

Fontos a prémium csomagolóanyag is

A jó minőségű stretch fóliák jobb nyúlási tulajdonságokkal rendelkeznek, és hatékonyabban használhatók. Az Uniotech által forgalmazott stretch fólia jellemző tulajdonsága a kivételesen nagy szakítószilárdság és a magas százalékkal bíró nyúlási érték, amely tekintélyes nagyságú megosztó terhelés elviselését biztosítja.
 

Kulcsfontosságú az optimális vastagság meghatározása is. A túl vastag fólia használata túlzott használathoz vezethet, míg a túl vékony fólia nem biztosít megfelelő stabilitást. Az optimális fóliavastagság meghatározásáért forduljon bizalommal csomagolástechnológusainkhoz!
 

A tekercselési minta is lényeges paraméter

Amikor optimalizálni akarjuk a fóliafelhasználást, a tekercselési minta megválasztása is mérvadó. Olyan tekercselési mintákat kell választani, amelyek hatékonyan, felesleges fólia felhasználása nélkül fedik le a rakományt. Szívesen adunk szaktanácsot ebben a kérdésben is, keressen minket!


Előnyújtós stretch fóliázó gép: a Green-Uniotechnél vásárolhat és bérelhet is!

Maximalizálhatja a raklapcsomagolási folyamat hatékonyságát, és jelentősen csökkentheti a stretchfólia-fogyasztást. És ne feledje: minél kevesebb műanyag fóliát használ, annál kevesebb EPR-díjat fizet!

Minden általunk forgalmazott csomagológép bérleti konstrukcióban is elérhető. Így nagyobb beruházás nélkül is az igényeinek megfelelő legjobb csomagológépet választhatja. Akár 1 hónapra is bérelhet csomagológépet, további részletek itt>>