3 alapvető szempont az élelmiszer csomagológép kiválasztásánál

Hogy el tudjuk dönteni, melyik modell, milyen méret és teljesítmény mellett döntsünk, mérlegelni kell a vállalkozás egyedi igényeit és lehetőségeit. Kezdjük az alábbi kérdések megválaszolásával:

1. Mekkora termelési volumennel dolgozik? A válasz meghatározza, hogy kézi, félautomata vagy teljesen automatizált megoldásra van-e szüksége.
2. Mekkora az Ön költségvetése? Mérlegelje, hogy megéri-e Önnek a gépvásárlás, vagy a költségeit csökkenteni tudja gépbérlet, lízing igénybevételével.
3. Milyen csomagolóanyagokat használ a vállalkozása? Válasszon a csomagolóanyagokkal kompatibilis készüléket (például környezetbarát opciókat).

Miben különbözik az élelmiszer csomagológép a többi csomagológéptől?

A különbséget az élelmiszeripar speciális követelményei adják, amelyekhez ezeknek a berendezéseknek alkalmazkodniuk kell. Elsősorban a higiéniáról van szó (akár steril körülményekről is), aminek következményeként az egyes gépek rozsdamentes acélból készülnek. Gyakran úgy kell melegíteniük vagy lezárniuk az élelmiszereket, hogy megakadályozzák a baktériumok elszaporodását.

Hogyan javíthatja a csomagolási stratégiáit?

Azon túl, hogy a megfelelő élelmiszer csomagológépet választja, még vannak tényezők, amelyek segítenek optimalizálni a csomagolási folyamatot. A cél az, hogy a folyamat végén olyan csomagolással rendelkezzünk, amelyik megőrzi az élelmiszeripari termékek minőségét, és vonzóvá teszi az árut a versenyző piacon.

A megfelelő méretű tasakok, dobozok stb. használata
Sok esetben vonzóbb a standard méretű csomagolásokat használni, pedig az sem előnyös, ha a csomagolás túl kicsi, mivel a termék sérülhet, és ugyanígy az sem ajánlott, hogy túl nagy legyen, mert nem biztos, hogy megfelelő védelmet nyújt, ami a termék szavatosságára is hatással lehet.

Az egyedi méretű csomagolóanyagok nem jelentenek feltétlenül nagyobb kiadást: a Green-Uniotech saját gyártású fóliatermékei esetében egyedi méretű, vastagságú fóliákat  és fóliatermékeket rendelhet nagyon rövid határidővel. Keressen minket, mert egyedi rendeléseknél egyedi árajánlatot adunk! 

Tökéletes védelem a szennyeződéstől
Az élelmiszerek szavatosságát nem tudjuk garantálni, ha a csomagolás nem véd megfelelően a szennyeződések, por, baktériumok, gombák ellen. Az élelmiszercsomagolás típusai a termék eltarthatósági idejétől függően is változnak. Az olyan gyorsan romló élelmiszerek, mint a friss feldolgozott húsok és a fagyasztott termékek a legjobb, ha vákuumcsomagolásban kerülnek forgalomba, mivel ez jelentősen meghosszabbíthatja a tárolási időt.

Élelmiszerbiztonsági előírások
Az élelmiszerbiztonság magában foglalja az élelmiszer-biztonságos csomagolóanyagok használatát, az élelmiszerek megfelelő lezárását és az élelmiszerek megfelelő hőmérsékleten tartását.

Érdemes kipróbálni az egyedi megoldásokat
A csomagolóanyagok kapcsán már beszéltünk az egyedi megoldásokról. A csomagológépek terén is érdemes megfontolni az egyedi konstrukciókat, ha a csomagolási folyamat ezt megkívánja. A Green-Uniotechnél vállaljuk olyan egyedi csomagológépek kialakítását, amelyek megfelelnek a vállalkozása igényeinek, hogy a csomagolás gyors, gazdaságos és professzionális legyen. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket!