Szeretnénk szemléletesen bemutatni, mennyire sokoldalú csomagolóanyagról van szó.  Ezért összeállítottunk egy kis listát azokról a termékekről, amelyek csomagolásához nagyon gyakran (vagy kizárólag) nyújtható fóliát használnak. Ez a lista korántsem teljes, több ezer olyan termék van, amely szállítás, tárolás vagy akár kiskereskedelmi értékesítés céljából stretch fólia csomagolást kap.

A gyorsaság és a szállítás biztonsága miatt nyújtható fóliába csomagolják

1. Csomagolódobozok raklapra rendezve. Valószínűleg a nyújtható fólia leggyakoribb felhasználási módja.  A különböző méretű és súlyú dobozokat raklapra rakják, és stretch fóliával rögzítik.

2. Vödrök. A festékkel, folyadékkal vagy szárazáruval teli vödröket általában nagyobb súlyú stretch fóliával csomagolják.

3. Dróttekercsek. A fóliát a tekercsek egyesítésére használják, megakadályozható vele a huzalok kitekeredése.

4. Italos dobozok. A rakományok gyakran nehezek és magasak, a nyújtható fólia ideális az italok csomagolására. A sör- és üdítőgyártók gyakran használnak nagy sebességű gépeket az italos raklaprakományok becsomagolásához.

5. Bútorok. A gyártók és a költöztetők stretch fóliát használnak a bútorok védelmére a szállítás és a tárolás során.

6. Elektronikai termékek. Az antisztatikus stretch fólia nagyszerű választás az elektronika számára.

7. Mulcs. Sok kertépítő szolgáltatás használ  nyújtható fóliát a mulcs becsomagolásához.

8. Tüzifa. A fakötegek csomagolására és egységbe rendezésére használják. Az utóbbi időben sok tűzifa gyártó elkezdett szellőző raklapfóliát használni a teljes raklapok fóliázásához. A szellőző fólia lehetővé teszi a nedvesség távozását a fa csomagolása után.

9. Gumiabroncsok. A raklapra helyezve vagy anélkül, a gumiabroncsokat stretch fóliával csomagolják be, hogy rögzítsék és összetartsák őket.

10. Agyag. Egy másik nehéz termék, amelyhez gyakran használnak nagy súlyú stretch fóliát.

11. Kövek. A vastag stretch fólia mellett pántszalaggal (műanyag vagy acél) is rögzítik a rakományt.

12. Téglák. Mint a kövek és sziklák esetében, itt is szükséges a pántszalagos rögzítés a fóliázáson túl.

13. Takarmány/vetőmag. A takarmány és a vetőmag raklapos rakományai legtöbbször rendkívül nehezek. A súlytól és a raklap méreteitől függően a nagyobb súlyú fóliákból kell választani.

14. Orvosi termékek. Gyakran nagyon könnyű termékek. A stabilizálás és termékvédelem a cél a fóliázás során.

15. Kávé. Mind az ömlesztett, mind a kiskereskedelmi csomagolású kávé raklapos csomagolásához stretch fóliát használnak.

16. Élő fák és növények. Ebben az esetben a stretch fólia szellőző változatát használják, amely lehetővé teszi, hogy a növények és fák lélegezzenek a szállítás során.

17. Csövek. A stretch fóliával történő kötegelés lehetővé teszi, hogy több csövet összetartsanak.

18. Szőnyegek. Egy másik, gyakori felhasználás. A fóliázás lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb térfogattal szállítsuk a szőnyegeket, miközben sikeresen óvjuk is az érzékeny részeket.

19. Ablakok. Minden egyes ablakot becsomagolnak, hogy megvédjék a szállítás során.

20. Képkeretek. A stretch fólia és a kartonból készült sarokvédők nagyszerűen védik a kereteket szállítás és tárolás közben.

21. Papír. Egy másik nehéz, raklapra rakott termék, amelyhez általában nehezebb súlyú stretch fóliát használnak.

A fenti lista csupán csak egy kis töredéke azoknak a termékeknek, amelyek csomagolásához nyújtható fóliát használnak. Több ezer egyéb termék van, amelyet a mindennapi életünkben használunk, és elsődleges, másodlagos vagy harmadlagos csomagolásként stretch fóliával védik. A lista csak az alkalmazások sokféleségét hivatott bemutatni.

Nyújtható fóliával csomagol?

Ha Ön jelenleg is egy vagy több terméket nyújtható fóliával csomagol, kínálatunkban a kézi és gépi stretch fóliák rendkívül széles választékát tudjuk Önnek biztosítani. Előzetes rendelésre bármilyen súlyú kézi stretch fóliát legyártunk, nem csak a standard 2-2,5 kg tartományban. Speciális termékekkel is foglalkozunk, saját tekercselő üzemünknek köszönhetően egyedi méretek, hosszak, cséveméretek rendelhetők.

<a href="https://uniotech.hu/nyujthato-stretch-foliak"><strong>Nézze meg kézi és gépi nyújtható fóliáinkat itt>></strong></a>