Milyen fóliahegesztőt válasszon? Vásárlási útmutató
14aug

Fogja zárni a fóliahegesztő a csomagolásaim?

A fóliahegesztő gép olyan eszköz, amely biztonságosan lezárja a műanyag csomagolóanyagokat, síkfóliából vagy fóliatömlőből készít tasakokat vagy zsákokat. Ezek a gépek hőt használnak a légmentes lezáráshoz, megakadályozva a levegő, a nedvesség vagy a szennyeződések bejutását, amelyek veszélyeztethetik a csomagolt termékek minőségét. A fóliahegesztő gép szinte minden iparágban megtalálja a helyét, és ennek megfelelően több típusa is létezik. Melyik lesz az ideális a vállalkozása számára, különösen akkor, ha többféle csomagolást is szeretne készíteni vele?

A különböző csomagolási igények kielégítésére különböző típusú fóliahegesztők állnak rendelkezésre. A típusokat részletesen bemutattuk ebben a blogcikkünkben. A fő különbséget e berendezések között az adja, hogy milyen fokú hatékonyságot, csomagolási sebességet szeretnénk elérni: a kézi impulzushegesztővel óránként 200 tasakot zárhatunk le, a pedálossal már óránként 300-at, a folyamatos hegesztőgép pedig 500 tasak/órára emeli a hatékonyságot.

Ha vastagabb fóliákat, laminált fóliatermékeket szeretnénk a fóliahegesztőnkkel lezárni, akkor melegpofás gépre lesz szükségünk, amely állandó hőmérsékletű, koncentrált hőt fejleszt, ami képes a vastagabb fóliát is összeolvasztani.

Melyik a legjobb fóliahegesztő a vállalkozásának?

Amikor fóliahegesztőt választunk a vállalkozásunk számára, 5 tényezőt kell szem előtt tartanunk:

1. Csomagolóanyag
A csomagolóanyagok, fóliák, tasakok a legtöbb esetben adottak, ehhez keresünk berendezést. Első lépésben meg kell győződni arról, hogy a fóliahegesztő kompatibilis legyen a csomagolóanyaggal, és a megfelelő zárást tudja biztosítani.

Az impulzushegesztők például remek választásnak bizonyulnak polietilén (PE) és polipropilén (PP) esetén, de más anyagokhoz is használhatók, többek között: poliutherán, polivinil-klorid (PVC) vagy polyflex.

2. Gyártási mennyiség és sebesség
Kézi vagy automata gépre van szüksége? A kis volumenű műveletekhez elegendőek a kézi fóliahegesztők. Nagy volumenű gyártósorok esetében már félautomata vagy automata gépre lesz szükség.

3. A hegesztés típusa
A zárás típusa attól függ, milyen hőt fejleszt a gépünk. Az impulzushegesztők rövid hőimpulzusokkal zárnak, ezzel nagy sebességet tudnak biztosítani a vékony fóliatermékek hegesztésénél. A melegpofás fóliahegesztők folyamatosan biztosítják a beállított hőfokot, amivel a vastagabb tasakok, zsákok is lezárhatók. Ha a csomagolásból szeretné eltávolítani a levegőt, vákuumos fóliahegesztőt válasszon.

4. További jellemzők
Vannak olyan specifikus kiegészítők, amelyekkel megkönnyíthetjük a csomagolást. Ilyen például a pedálos irányítás (a kezelő pedállal zárja és nyitja a hegesztőpofákat), a szállítószalagok (megkönnyítik a termékek adagolását), vagy az állítható funkciók (többféle csomagolást készíthetünk ugyanazzal a géppel).

5. Költségvetés
A fóliahegesztő gépek ára az egyszerű kézi modellektől a funkciókban gazdag automata opciókig terjed. Határozza meg a költségvetését, és állítsa előtérbe az igényeinek megfelelő funkciókat.

Honnan szerezhet információt a fóliahegesztő gép kiválasztásához?

Gyártói weboldal. A legtöbb gyártó részletes információkat nyújt a gép műszaki adatairól és alkalmazásairól.
Iparági források. Az Ön iparágában működő szakmai szövetségek vagy kiadványok fóliahegesztő-vásárlási útmutatókat kínálhatnak.
Csomagolóanyag-beszállítók. Ha a csomagolóanyag-beszállítója egyben csomagológép-forgalmazó is, akkor az Ön igényei alapján ajánlásokat tud adni. A Green-Uniotechnél egyaránt foglalkozunk csomagolóanyagokkal és csomagológépekkel, bátran forduljon hozzánk, ha fóliahegesztő gépek kapcsán információkra, árajánlatra van szüksége!