Mi is az a fémezett BOPP fólia, és miért éri meg használni?
31márc

Mi is az a fémezett BOPP fólia, és miért éri meg használni?

Amikor az emberek a csomagolásra gondolnak, a legtöbb esetben egy homogén, egy alapanyagból készített termék lebeg a szemük előtt: lehet az műanyag fólia, fémfólia, papír- és kartoncsomagolás, mind egyszerűek és önmagukban is sokoldalúak. Ez azonban a 21. század, a tudományos innováció kora, amelyet a hatékonyság és a fenntarthatóság ösztönöz. Ma már széles körben elérhetőek olyan műanyag csomagolások, amelyek beágyazott fémréteget tartalmaznak. Az egyik ilyen hibrid csomagolóanyag a fémezett BOPP fólia, amely a fogyasztói és marketing előnyök érdekes sorát biztosítja.

Ahogy a mikrofibrillált cellulóz a papírtermékeket a műanyaghoz hasonló barrier képességekkel ruházza fel, a fémezett fóliák olyan polimer fóliák, amelyeket vékony fémréteggel vontak be. A választott fém általában az alumínium, tekintettel könnyű súlyára és széles körű használatára az élelmiszercsomagolásban. Marketing szempontból a fémezett fóliák a csomagolásnak a hagyományos alumíniumfóliához hasonló fényes, fémes csillogást kölcsönöznek, de kisebb súly és költség mellett. Gyakorlati alkalmazási szempontból az élelmiszercsomagolásban barrieranyagként (snack-, kávé- és édességcsomagolások), valamint elektronikai alkatrészek szigeteléseként használhatók.

Fémezett BOPP fólia vagy fémfólia?

De miért bajlódjunk a fémezett fóliákkal, amikor tiszta fémfóliákat is használhatunk? Elsősorban azért, mert a fémezett BOPP fóliák szerkezeti szempontból számos előnnyel rendelkeznek.

Két fő probléma van az alumíniumfólia csomagolásra való felhasználásával: a hajtogatási nehézségek és az anyag rugalmatlansága. Vagyis, ha egyszer összehajtogatják, gyűrötté vagy ráncossá válik, márpedig az olyan csomagok esetében, amelyeket a gyártótól a kiskereskedelmi polcig tartó szállítás során sokat dobálnak és kezelnek, ez nem a legvonzóbb tulajdonság, gyűrött csomagolású terméket nem feltétlenül szeretnénk a potenciális vásárlóknak mutogathatni. Ráadásul az alumíniumfóliát viszonylag könnyű kilyukasztani; a folyamatos ide-oda hajlítás ( vagy ahogy a csomagolás tartalma a szállítás során elmozdul, vagy maga a csomag ütközik és mozog) sem tesz jót neki, különösen akkor, ha az élelmiszerek tartalmát frissen és biztonságosan fogyaszthatóan akarjuk tartani.

A fémezett BOPP fóliák azonban rugalmasak, mivel rendelkeznek a polimer belső szilárdságával, amelyhez ragasztják őket. Más szóval, kevésbé törékenyek, és sokkal jobban bírják a tompa és kissé éles ütéseket, mint egy fémfólia. A tartós gyűrődések miatt sem kell aggódni.

A különbség, amely egy terméket egy lépéssel a többiek elé helyezhet

A fémezett fóliák további előnyös tulajdonsága a külső tényezőkkel szembeni csökkent áteresztőképesség. Kiváló nedvesség- és oxigénzárást biztosít, megakadályozva, hogy a benne lévő tartalom kölcsönhatásba lépjen a környezettel. Ennek köszönhetően meghosszabbítja a benne lévő élelmiszerek eltarthatósági idejét, csökkenti az élelmiszer-pazarlást, javítja a termék eladhatóságát.

A fémezett fóliák talán legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy képekesek magukhoz vonzani a vásárlói tekinteteket. Fényesek, csillogóak, remekül nyomdázhatóak, azonnal kiemelkednek a többi egyhangú csomagolás közül. Marketinges szempontból is érdemes tehát megfontolni a fémezett fóliák használatát.

Összefoglalva

Azok számára, akik olyan új csomagolóanyagot keresnek, amely nemcsak a polcon mutat jól, de előállításához kevesebb pénz és energia szükséges, fontolják meg a fémezett fóliákra való áttérést. A költséghatékonyságtól kezdve az élelmiszerbiztonságon át a potenciális vásárlók figyelmének felkeltéséig minden előnyével együtt ez a csomagolóanyag minden bizonnyal a modern mérnöki munka bravúrja.

BOPP fóliára van szüksége, és szeretne egyenesen a gyártótól rendelni, hogy a legjobb áron jusson hozzá? Speciális fóliatermékre van szüksége? Keressen minket, kérje ajánlatunkat>>

CÍMKE: