BOPP féltömlő fólia
10márc

Strapabíró és esztétikus: BOPP féltömlő fólia, fóliatömlő, síkfólia és tasak

A biaxiálisan orientált polipropilén fólia, közismert nevén BOPP fólia forradalmi módon változtatta meg a csomagolástechnikát. Változatos termékek professzionális csomagolására, címkézésére, illetve dekoratív csomagolására szolgálnak. Átlátszó, magas fényű, vékony: tulajdonságai prémium minőséggel ruházzák fel a becsomagolt terméket. BOPP tasak, BOPP fólia, BOPP féltömlő fólia vagy fóliatömlő – olyan formában szerezheti be a csomagolóanyagait, ami maximálisan az igényeihez és a csomagológépeihez igazodik.

Mit kell tudni a BOPP fóliáról?

A BOPP fóliát leggyakrabban élelmiszercsomagoláshoz használják. Gyorsan felváltotta a megjelenésében nagyon hasonló celofánt különböző alkalmazásokban, például a snack- és dohánytermékek csomagolásában. Ez részben annak is köszönhető, hogy a BOPP jobb pára- és oxigénzáró tulajdonságokkal rendelkezik, és alacsonyabb az ára.

A BOPP fóliák egyetlen hátránya, hogy nehézkes a hegesztésük. A probléma többféleképpen is kezelhető, például a fólia hőzárható anyaggal (például polivinilidén-kloriddal) történő bevonásával a feldolgozás után, illetve egy vagy több kopolimerrel történő koextrudálása a feldolgozás előtt. A zárórétegekben használt kopolimereknek magas fényűnek és tisztaságúnak, továbbá alacsony hegesztési hőmérsékletűnek kell lenniük, hogy megakadályozzák az orientált polimer torzulását a zárás során.

A hőre zárható BOPP fóliák széles választéka áll rendelkezésre, amely tökéletesen megfelel a felhasználók változatos követelményeinek. Vannak olyan fóliák, amelyek már alacsony hőmérsékleten hegeszthetők. Többrétegű, laminált változatai rendkívül elterjedtek, hatalmas választék áll rendelkezésre.

Néhány fő jellemző, amely megkülönbözteti a BOPP fóliákat a többitől: átlátszóság és tisztaság, rugalmas és nagymértékben nyújtható, erős méretállóság, a fólia egyik vagy mindkét oldalán koronakezelés, vízállóság, ami biztonságot nyújt a beléjük csomagolt termékeknek.

A koronakezelést a műanyag fóliák felületi feszültségének növelésére, azaz a felhordott festékek, lakkok, ragasztók tapadásának javítására több, mint fél évszázada alkalmazzák. Ennek köszönheti a BOPP fólia a kiváló nyomdázhatóságát: kiváló minőségű grafikai tulajdonságok, szemet gyönyörködtető végeredmény, ami nem sérül, nem karcolódik.

A szavatossági idő meghosszabbítása

Legyen szó vásárlóról vagy termékgyártóról, az élelmiszertermékek eltarthatósági ideje döntő szerepet játszik, amikor a legjobb ár-érték arány eléréséről van szó. Az összes többi hagyományos csomagolóanyaggal összehasonlítva a BOPP fóliák hatékonyabb nedvességgátat képeznek a termékek számára, és ha fémezett fóliaterméket választunk, ezek még jobb oxigéngátat képeznek. A BOPP csomagolófóliák tulajdonságai nagyon fontos szerepet játszanak a termékek eltarthatósági idejének növelésében, ami mind a fogyasztók, mind a gyártók számára optimális előnyökkel jár.

Az erős, átlátszó csomagolás a legnépszerűbb

A BOPP felhasználási módja univerzális. Változatos kiszerelésben rendelhető: síkfólia, fóliatömlő vagy féltömlő fólia. E két utóbbi legnagyobb előnye, hogy lehet belőlük megadott méretű tasakokat, zsákokat készíteni, vagy a terméket egyszerűen belehelyezni, így a hosszanti méret nem kötött. Ha meghatározott méretekkel dolgozik, magát a BOPP tasakot, zsákot is megrendelheti, a standard méreteket raktárról tudjuk biztosítani, az egyedi méreteket nagyon rövid határidővel legyártjuk (akár megvárható). BOPP tasak rendelése itt>>

Egy kis segítség fóliarendeléshez

Saját gyártású minőségi BOPP fóliák széles választékát kínáljuk Önnek. Mindegyikük különböző tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik, csomagolástechnológus munkatársaink segítenek kiigazodni a fóliatípusok között.

Fóliafeldolgozó üzemünkben a BOPP fóliát olyan formában biztosítjuk, ami a csomagolósora számára optimális:

  • egyedi szélességű fólia méretre vágása
  • áttekercselés
  • síkfóliából féltömlő fólia hajtása
  • perforálás
  • kasírozás

Önnek nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és munkatársainkkal megbeszélni a részleteket!