Zsugorfóliázó gép, amely megfelel a higiéniai követelményeknek
30jan

Miért lényeges, hogy a zsugorfóliázó gép rozsdamentes acélból készüljön?

A rozsdamentes acél erős és korrózióálló fém, ideális olyan csomagológépekhez, amelyekkel szemben magas fokú higiéniai elvárások vannak, mivel az élelmiszer-, gyógyszer- vagy a vegyiparban fogják használni. A rozsdamentes acél könnyen tisztítható, ami fontos az élelmiszer, gyógyszer, kozmetikum stb. csomagolásakor, ahol a higiénia kulcsfontosságú. Ellenáll a hagyományos tisztító vegyszerek okozta károsodásoknak, illetve a magas hőmérsékletnek is. Ezenkívül jó hővezető, ami különösen fontos a zsugorfóliázó gép esetében, ami hővel zsugorítja a csomagolóanyagot a termékre.

Zsugorfóliázó gép, amely megfelel a higiéniai követelményeknek

A rozsdamentes acélból készült zsugorfóliázó gépek használatának számos előnye van:

  • Ellenálló fém: A rozsdamentes acél erős és tartós anyag, amely ellenáll a nagy igénybevételnek és a zord környezetnek. Ezáltal ideális a gyakori használatnak és rendszeres tisztításnak kitett csomagológépekhez. Egyúttal biztosítja, hogy a gép hosszú élettartamú legyen, és hosszú ideig megfeleljen az iparágban előírt követelményeknek.
  • Korrózióálló: Ez az ötvözet ellenáll a korróziónak és a rozsdának, ezért ideális olyan csomagológépekhez, amelyeket nedves vagy párás környezetben használnak.
  • Könnyen tisztítható: A rozsdamentes acél könnyen tisztítható és karbantartható, ami segít abban, hogy a csomagológép higiénikus és szennyeződésektől mentes maradjon.
  • Nem mérgező: A rozsdamentes acél nem mérgező anyag, így biztonságos az élelmiszer-, gyógyszer, kozmetikumcsomagolási alkalmazásokban. A csomagolt termékeken nem maradhat vissza még nyomokban sem szennyeződés vagy olyan anyag, ami bizonyos fokú kockázatot jelenthet a termék használatakor.
  • Újrahasznosítható: Teljesen újrahasznosítható anyag, ami környezetbaráttá teszi.

 

Melyik rozsdamentes acél élelmiszeripari minőségű?

Többféle minőségű rozsdamentes acél létezik, eltérő tulajdonságokkal. A 304-es minőségű rozsdamentes acél a legnépszerűbb élelmiszeripari alkalmazások esetében. Alapvetően egy olyan tanúsított acélminőség, amely összetételét tekintve (króm-nikkel acél) biztonságosan használható élelmiszerekkel foglalkozó termelőegységekben, legyen szó csomagolásról, gyártásról vagy bármilyen más célú felhasználásról.

Ellenáll a víznek, légnedvességnek, továbbá a gyenge savaknak. Felhasználási területei: gyógyszer-, élelmiszer- és kozmetikai ipar, vegyipari készülékek, háztartási eszközök és dekorációs termékek gyártása, de ugyanolyan kedvelt az építőipar, gépipar, közlekedési eszközök területén is. Hőállóssága: 300 ℃-ig.

Összességében a rozsdamentes acél használata egy zsugorfóliázó gép felépítésében segít biztosítani, hogy a gép hosszú élettartamú, könnyen karbantartható és biztonságos legyen olyan csomagolási alkalmazások esetében, ahol magas higiéniai követelmények vannak.

A zsugorfóliázó gépet az élelmiszeriparban elsősorban a szupermarketek polcaira szánt rövid ideig eltartható élelmiszerek és termékek, például gyümölcsök, zöldségek vagy sajtok csomagolására használják. A zsugorfóliázó készülék a terméket egy speciális fóliába csomagolja, amelyet ezt követően hőforrásnak tesz ki. A folyamat akkor ér véget, amikor a fólia tökéletesen rátapad a termékre.

Az Uniotech által forgalmazott zsugorfóliázó gépeket megtekintheti itt>>