Csomagológép eladó – új és használt
29jún

Használt csomagológép eladó? Először olvassa el ezt

Folyamatosan vásárolunk használt tárgyakat: autókat, lakásokat, ruhákat. De mi a helyzet a csomagológépekkel? A használt csomagológépek piacán rengeteg berendezés áll rendelkezésre, száz és száz csomagológép eladó. Nehéz azonban eldönteni, hogyan kell megfelelően megvizsgálni, értékelni a használt gépeket, ezért blogcikkünkben néhány hasznos kérdést sorolunk fel, amit jó feltenni a berendezés eladójának.

Amikor használt csomagológép eladó, több szempontot is meg kell vizsgáljon a vásárló

1. Milyen állapotban van a csomagológép?
Első pillantásra a használt csomagológépek képeken és videókon, sőt személyesen is csodálatosnak tűnhetnek, és nem állítjuk azt, hogy ez a lehetőség kizárt. De ahogy a használt járművek esetében is, vigyázzon, mert vannak dolgok, amelyeket a képzetlen szem nem vesz észre. Egy független, magasan képzett technikus meg tudja állapítani, hogy bizonyos kopási problémák normálisak-e, vagy nagyobb gondra utalnak.

2. Személyesen is meg lehet nézni a használt csomagolóberendezést?
A legjobb esetben a berendezés még mindig az eladó üzemében van üzembe helyezve. Így Ön személyesen is ellátogathat, hogy megnézze a csomagolórendszert, miközben az ügyfél termékét futtatja. Így a legjobb átfogó képet kaphatja a berendezés képességeiről.

A következő legjobb esetben a berendezés még mindig az eladó létesítményében van, de nincs üzembe helyezve. Ez még mindig lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy személyesen is megnézze a csomagológépet, és talán még a berendezés ciklusát is be tudják járatni Önnek anélkül, hogy bármilyen termék futna. Így is elég jó képet kaphat a csomagolórendszer állapotáról.

Ha valamilyen okból nem tudja megnézni működés közben a gépet, legyen óvatos. Ez nem jelenti azt, hogy a berendezés rossz, de ha jelentős beruházást tervez használt csomagológépekbe anélkül, hogy látná őket működés közben, az elég nagy kockázatot jelent.

3. Mi az adott csomagológép története?
Ki gyártotta, mikor gyártották? Mióta üzemel, és ami még fontosabb, hány órát futott? Hasonlóan egy használt járműhöz, a gyártás éve és a futásteljesítmény reprezentatív lehet egy használt csomagológép kopottsági szintjére nézve.

Minél régebbi a csomagolóberendezés, annál valószínűbb, hogy elavult és/vagy a vezérlő platformját vagy alkatrészeit már nem támogatják vagy nem gyártják. Mi az Uniotechnél általában 10 évnél húzzuk meg a határt. Ez nem jelenti azt, hogy egy csomagológép 10 év után használhatatlan, éppen ellenkezőleg, a jól megépített gépek több mint egy évtizedig is üzemben maradhatnak. A másodlagos piacon történő vásárláskor azonban azt javasoljuk, hogy egyszerűen csak óvatosan járjon el, ha régebbi gépeket vesz fontolóra.

4. Milyen alkalmazáshoz készült eredetileg a gép?
Az első dolog, amit egy használt gép vásárlásakor tudnia kell, hogy bár a modellek szabványok szerint készülnek, gyakran előfordul, hogy egyes egységet egy adott alkalmazáshoz és üzemi környezethez terveznek vagy utólag átalakítanak. Igen, a csomagológépek többsége szinte korlátlan lehetőséget kínál a testreszabásra.

Például ugyanabból a tasakológép-modellből kis kiegészítésekkel készíthetnek kávécsomagológépet, illetve snackcsomagológépet is. A különböző alkalmazások nagyon különböző berendezéseket eredményeznek.

Az utólagos átalakítás természetesen lehetséges, de ne feledje, hogy sokkal egyszerűbb (és általában kevésbé költséges és munkaigényes) egy gépet az Ön igényei szerint építeni, mint egy meglévő gépet utólagosan az Ön igényei szerint felszerelni.

Csomagológép eladó – új és használt

Az Uniotechnél új és használt csomagológépek értékesítésével is foglalkozunk. Használt gépeink esetében kizárólag az általunk felújított berendezéseket értékesítjük, amelyek kiváló műszaki állapotáért garanciát is vállalunk. 3-6 hónap garanciával kínáljuk őket megvételre, így Ön biztos lehet abban, hogy megbízható berendezést kap a termelőegysége.

Miért éri meg használt csomagoló gépet vásárolni? A legfontosabb szempontokat megtalálja itt.

Használt csomagológép-kínálatunk a kereslet miatt állandóan változik. Ha szeretné tudni, hogy jelenleg milyen gépek vannak raktáron, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>