Tasakos élelmiszer csomagolás egyszerűen és nyereségesen
26máj

Tasakos élelmiszer csomagolás egyszerűen és nyereségesen

A legfrissebb piaci trendeknek megfelelően a tasakos élelmiszer csomagolást egyre szélesebb körben használják. Alacsony költsége, testreszabhatósága és újrahasznosíthatósága miatt a tasakos csomagolás ma már megkerülhetetlen az élelmiszeriparban (ahogyan a gyógyszer- és kozmetikai iparban is), nem ritkán egy vállalkozás teljes termékpalettájának csomagolása ilyen módon történik.

Az egyadagos csomagolások, a kisebb porciók korában olyan termékek is tasakba kerülnek, amelyeket hagyományosan másként csomagolnak: olaj, cukor, só, sampon, testápoló stb. Nem titok, hogy ezen termékek magas jövedelmezőségi lehetőségeket teremtenek a piacon.

A tasakok sokféle méretben készülhetnek műanyag vagy fémezett fóliából, papírból, ezek laminált formáiból stb., és ennek megfelelően különböző típusú, akár folyékony, por vagy granulátum formában lévő termékekkel is kompatibilisek.

Mivel a tasakok gazdaságosabbak, remekül használhatók promóciós vagy próbacsomagolásokhoz, illetve alacsony jövedelmű vagy költségvetés-érzékeny, a megfizethető csomagolást előnyben részesítő vállalkozásoknál is megtaláljuk őket.

Tasakos élelmiszer csomagolási megoldások

Függőleges tasakológép kis- és középvállalkozások számára

A Minipack-Torre X-BAG EVO kiváló példa asokoldalú függőleges csomagológépre, amely alkalmas a legkülönbözőbb termékek tasakolására. Az X-BAG EVO tasakológép mindent becsomagol, ami a betöltőnyíláson átfér, még a por, granulátum vagy pehely formájú termékeket is. Folyadékok csomagolására nem alkalmas. Élelmiszergyártók éppoly jól hasznosíthatják, mint a szupermarketek, pékségek, gyümölcs- és zöldségpiacok.

A betöltő torok egyszerű átállításával különböző szélességű, 170, 185, illetve 235 mm átmérőjű, és különböző hosszúságú csomagolás készíthető. A tasakok hossza: 50-330 mm közötti lehet kézi üzemmódban és maximum 580 mm elhordó szalag használatával.

A tasakok alapanyaga is sokféle lehet, polietilén (PE), poliolefin (PO), perforált fólia, laminált fólia, biológiailag lebomló fólia, nyomdázott fólia. Gyakorlatilag bármilyen hőre zsugorodó fóliát felhasználhat a csomagoláshoz.

Akár 1000 becsomagolt termék óránként.

A tasakológép legfontosabb előnyei a következők:

  • A gép mindössze 140 cm magas, és 80×85 cm-es alappal rendelkezik, így minden térben könnyen elhelyezhető.
  • Könnyen kezelhető, a gép előkészítési, betöltési, programozási és karbantartási ideje minimálisra csökkentett.
  • Sokoldalúság: bármilyen típusú kis méretű termék becsomagolására tervezték, különböző típusú fóliákkal dolgozhat.

 

Flow-pack csomagológép nagyüzemi gyártásra

A vízszintes félautomata flow-pack csomagológépet különböző méretű és formájú termékek tasakokba történő csomagolására tervezték. Az élelmiszeripar sokoldalú megoldásai közé tartozik: nagy sebességgel dolgozik, és esztétikusan szép csomagolásokat készít, amelyek optimálisan védik a tartalmukat.

A flow-pack csomagolás egyetlen kitétele, hogy a csomagolandó termék vízszintesen szállítható kell legyen. A termékek ugyanis futószalagon haladnak végig a csomagolási folyamat során.

Percenként akár 80-100-120 terméket becsomagol, a gép típusától és a termék tulajdonságaitól függően.

A vízszintes flow-pack élelmiszer csomagolás számos előnnyel jár a termelésben, például:

  • A vízszintes csomagológépek által létrehozott csomagolás megvédi a termékeket a külső behatásoktól, ezáltal maximális higiéniát és jobb eltarthatóságot biztosít.
  • Minden vízszintes csomagológép beilleszthető a meglévő gyártósorokba, ezáltal hatékony automatikus csomagolórendszerek jönnek létre.
  • Nagy termelési sebesség. A gép teljesen automatikus üzemmódban működhet, nincs szükség állandó jellegű beavatkozásra.
  • Megfelel az élelmiszeripar szigorú követelményeinek, például rozsdamentes acélból készül.
  • Könnyű kezelhetőség:a betöltési szakaszoktól a formátumváltásig minden művelet egyszerűen elsajátítható.

 
Az Uniotech gyors ügyfélszolgálatot biztosít az értékesítés utáni időszakban is, karbantartjuk és szervizeljük az általunk értékesített csomagológépeket. Így garantálni tudjuk a csomagológépek hatékony működését, hogy ügyfeleink nagy termelékenységet és teljesítményt valósítsanak meg vállalkozásukban, és kiemelkedő megtérülést érjenek el a befektetésükkel. Ha kérdése van az élelmiszer csomagolásokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal>>