zsugorfóliázó gép gyümölcsökhöz
18máj

Gyümölcsök csomagolása: mikor jó választás a zsugorfóliázó gép?

A gyümölcscsomagolás a lehetőségek széles skáláját foglalja magában: tálcák, dobozok, rekeszek, kosarak, tasakok stb. A csomagolás gépesítése ráadásul ma már nem csak a nagy mezőgazdasági termelők számára érhető el. Az olasz gépgyártók a nagyteljesítményű, agrártermékek csomagolására alkalmas gépek mellett a kis és középvállalkozások számára is gyártanak zsugorfóliázó gépeket.

Egy szupermarket zöldség-gyümölcs részlegén végigsétálva a legnagyobb valószínűséggel dobozos, tasakos és tálcás csomagolásokkal fogunk találkozni. Van azonban egy negyedik módja is a gyümölcsök csomagolásának, ami tökéletes választás, ha a fogyasztónak magas minőségű és jobban tartósított terméket szeretnénk kínálni. Ez a tálcás csomagolás hőre zsugorodó fóliával.

A zsugorfóliázó gép előnyei a gyümölcsök csomagolása terén

A zsugorfólia polietilénből készül, amely ellenálló, fényes, ragyogó és tökéletesen átlátszó anyag. Esztétikus és figyelemfelkeltő is egyben.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a színvonalas, a terméket védő csomagolás nem csak külső megjelenésében igényes, hanem azt is jelenti, hogy a termék válogatott, jó minőségű áru.

Milyen előnyei vannak, ha a tálcára rendezett gyümölcsökre zsugorfóliát helyezünk fel?

  • A tálca esztétikai hatása kimagaslóan jobb, mint a karton vagy a tasak, jobban közvetíti a rend és a tisztaság érzetét.
  • A zsugorfóliának köszönhetően a csomagolás ellenállóbb, és jobban véd a hőmérséklet-változások ellen, így jobb tartósítást és hosszabb eltarthatóságot garantál.
  • A fólia tökéletesen illeszkedik a gyümölcs formájához, kiemeli annak jellemzőit és színeit.

 

A fenti okok miatt a zsugorfóliás csomagolások a legalkalmasabbak a szupermarketek vagy a kis-közepes üzletek (zöldség-gyümölcs, csemegeboltok stb.) polcaira.

Zsugorfóliázó gép modellek, melyek ideálisak a gyümölcscsomagoláshoz

Az Uniotech kínálatában több ideális zsugorfóliázó gép modellt is talál a gyümölcs- és zöldségcsomagoláshoz. Jöjjön három konkrét modell!

Minipack-Torre Media zsugorfóliázó gép

Félautomata csomagológép L-hegesztőkerettel, 540×400 mm-es hegesztőkerettel és integrált zsugoralagúttal kiegészítve. Kompakt csomagológép, mely nagyon sokoldalú: óránként akár 750 csomagolást is előállít.

Minipack-Torre Modular 50S + zsugoralagút

A Modular fő jellemzői: hatékonyság, praktikusság, rugalmasság, mindez alacsony költség mellett. Hatékony és praktikus, mert mind az automatikus, mind a félautomata csomagolási programok testre szabását és a fázisok egyszerűsítését is lehetővé teszi, maximalizálva a hozamot. Rugalmas, mert gyakorlatilag bármilyen csomagolóanyaggal működik. Zsugoralagúttal kiegészíthető.

Minipack-Torre Pratika 56 MPE X1 + zsugoralagút

Mi lenne, ha kétajtós csomagológéppel készítené el a gyümölcscsomagolását? A Pratika 56 MPE X11 ezt teszi: egy teljesen automatikus, csúcstechnológiás, de felhasználóbarát gép, amely lehetővé teszi, hogy mindkét oldalról dolgozhasson. A gép érintőképernyős vezérlésű, ami akár 120 program testre szabását is lehetővé teszi. Teljesítménye akár 3600 csomag/óra. Zsugoralagúttal kiegészíthető.

Szeretne több információt a gyümölcsök és zöldségek csomagolására alkalmas zsugorfóliázó gépeinkről? Lépjen kapcsolatba velünk, munkatársaink szívesen válaszolnak kérdéseire>>