vákuumfóliázó gép
13máj

Hogyan válasszon vákuumfóliázót a vállalkozása számára?

A vákuumfóliázó tipikusan az a csomagológép, ami nélkül idő és pénz veszhet kárba. Természetesen különböző vákuumcsomagoló berendezések léteznek, és a megfelelő kiválasztása mindig azzal kezdődik, hogy tudja, mire van szüksége az alkalmazásához. A vákuumcsomagoló gépeket hús- és élelmiszer-feldolgozóknál, éttermekben, szállodákban, vendéglátóipari vállalatoknál, valamint csemegeboltokban használják. Ha nagy mennyiségű terméket szeretne vákuumcsomagolni, a csomagoláshoz ipari vákuumfóliázó gépre lesz szüksége.

Az ipari vákuumfóliázók sokféle terméket képesek becsomagolni, a különböző húsárutól a folyékony élelmiszerekig. A szabványos vákuumzárás eltávolítja az oxigént, és lezárja a vákuumtasakot, hogy megakadályozza a levegő bejutását, illetve távozását. A kizárólag kereskedelmi célokra gyártott vákuumzáró készülékek nagy és kis méretű tasakok befogadására alkalmasak, egyes gépek kamrával rendelkeznek az egyidejű vákuumcsomagoláshoz.

A vákuumfóliázó gépek három nagy csoportja

Akinek vákuumcsomagoló gépre van szüksége, az a berendezések három nagy csoportjából választhat:

  1. kis, asztali gépek
  2. egykamrás vákuumfóliázók
  3. kétkamrás vákuumfóliázó gépek

 
Bár az asztali vákuumcsomagolók elsősorban otthoni használatra készülnek, vannak olyan professzionális modellek, amelyek nagyszerűen működnek a kiskereskedelmi konyhákban, és kisebb csomagolandó mennyiségek mellett ezek jelentik a leggazdaságosabb megoldást.

Működési alapelvük: az élelmiszert vákuumtasakba kell helyezni, a gép kiszívja a levegőt, majd hegesztéssel lezárja a tasakot. Lédús termékekhez, folyadékokhoz nem ajánlott az asztali gép.

A kamrás gépek esetén a vákuumtasakba helyezett élelmiszer egy kamrába kerül. A vákuum a kamra egészében, és így a tasakban is létrejön. A berendezés a munkafolyamat végén lezárja a tasakot. Kamrás vákuumcsomagolóval már lehet folyadékokat vákuumozni. A kamrás gépek nagyobbak és drágábbak is, mint az asztali vákuumcsomagolók, bár itt is léteznek helytakarékos vákuumkamrák. A kétkamrás gépek esetén két kamrában párhuzamosan folyik a csomagolás, így nagyobb teljesítmény érhető el. Mivel ezek a gépek ipari használatra készülnek, extra funkciókkal is rendelkeznek, és ezeknek megfelelően minden vállalkozás megtalálja az ideális berendezést.

Biztos, hogy ipari vákuumfóliázóra van szüksége?

Ha termelőegységében jól jönne egy vákuumfóliázó, akkor elgondolkodhat azon, hogy egy háztartási, asztali gép elégséges-e a feladatokhoz. Minél nagyobb a vállalkozás forgalma, annál jobban jár, ha egy ipari vákuumcsomagolót vásárol. Sok asztali gép kisebb termelési szinteket is el tud látni, csomagolástechnológusaink szívesen segítenek eldönteni, hogy megfelel-e az asztali vákuumfóliázó a vállalkozásának>>

Azt is pontosan meg kell határoznia, hogy miért van szüksége vákuumos fóliázó gépre. Vegye figyelembe, hogy mekkora helyiségre van szükség a készülék tárolásához, mekkora a költségvetés, milyen gyakran fogják használni, és mennyire létfontosságú a hatékonyság, a működés szempontjából. Ez utóbbi meghatározhatja, hogy mekkora teljesítményű, milyen típusú szivattyúval és milyen lehűlési idővel rendelkező készüléket vásárol végül.

Vásárláskor vegye figyelembe a gép következő jellemzőit:

A szivattyú típusa. A vákuumcsomagoló gépek olaj- vagy dugattyús szivattyúval rendelkeznek. Az olajszivattyúk csendesebbek és rövidebb lehűlési időt igényelnek, de az olajat rendszeresen cserélni kell. A kétdugattyús szivattyúk sokkal jobbak, de az egyes tasakok közötti lehűlési idő elég hosszú lehet, hacsak nem rendelkeznek ventilátorral.

A kompresszor teljesítménye. Az erősebb/nagyobb vákuumkompresszorok gyorsabb ciklust és hatékonyabb szívást jelentenek. A lédús élelmiszerek, mint például az eper, erős vákuummal pürévé zúzhatók, de a legtöbb berendezés rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a beállítások megváltoztatását. A külső kompresszorok esetében a túl nagy vákuum megakadályozására egy beépített levegőszabályozó ajánlott.

Biztonság és könnyű használat. Természetesen mindenki olyan vákuumozó készüléket szeretne, amely biztonságos és könnyen használható. Függetlenül a gép típusától, mindenképpen nézze meg az összes biztonsági funkciót és figyelmeztetést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem fog megsérülni a használata közben.

A tasakok mérete. A vákuumtasakok különböző méretűek és vastagságúak. Ha sikerült kiválasztani a megfelelő méreteket és vastagságokat, akkor fordítson figyelmet arra is, hogy a kiválasztott berendezés alkalmas legyen a legnagyobb/legvastagabb lezárására is.

A garancia. Bár a legtöbb kereskedelmi vákuumozó megbízható és erős, a gép mégis elromolhat, különösen idővel. A biztonság kedvéért olyan készüléket válasszon, amely legalább egy év garanciát biztosít. Győződjön meg róla, hogy szükség esetén telefonos vagy személyes ügyfélszolgálat áll rendelkezésre.

Az ár. A vákuumozási eljárás, a gép mérete és hatékonysága közvetlenül befolyásolja a berendezés árát. Mérlegeljen, és válasszon olyan gépet, ami 5 éves távlatban nézve is ki tudja szolgálni a vállalkozásában adódó csomagolási feladatokat.

Sokféle vákuumos fóliázó gép közül lehet választani, és az tény, hogy egy jól kiválasztott gép hozzájárul a vállalkozása teljesítményének növekedéséhez. A professzionális gépek számos különböző funkcióval rendelkeznek, így könnyen beszerezhet olyat, amely az összes vákuumcsomagolási igényét lefedi. Ha kérdése van, vagy árajánlatot szeretne, forduljon bizalommal munkatársainkhoz>>