Mosca pántológépek beüzemelésre várnak
09máj

Mosca pántológépek beüzemelésre várnak

Hosszú évek óta forgalmazzuk a német Mosca csúcskategóriás pántológépeit. Több ezer Mosca automata pántológépet vásároltak meg tőlünk az idők folyamán, keretes pántológépeik annyira népszerűek, hogy rögtön egy kamionnal kellett hozzunk belőlük. Kiváló ügyfeleink jól döntöttek, a legjobb berendezéseket vásárolták meg, és ezek üzemeltetéséhez magas szintű támogatást kaptak cégünktől.

A termelőegységek sokféle követelményt támasztanak a gyártósor végi csomagológépekkel szemben: a törékeny áruk minimális csomagolással történő rögzítésétől kezdve a több száz kilós rakományokat szilárdan összetartó megoldásokig. A Mosca folyamatosan új pántológépeket fejleszt, amelyek célja, hogy megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak. Ezt az innovációra való összpontosítást a németországi TOP 100 versenyen azzal honorálták, hogy a Moscát 2022-ben Németország leginnovatívabb középvállalatai közé választották.

Miben más egy Mosca pántológép?

Arra törekszünk, hogy egyszerűsítsük ügyfeleink számára a termelési környezetet és a napi műveleteket, például olyan gépekkel, amelyek teljesen automatizáltan működnek, vagy amelyek villamos energiát és más erőforrásokat takarítanak meg” – olvashatjuk a cég weboldalán Timo Mosca vezérigazgató nyilatkozatát.

Legyen szó dobozok lezárásáról, ömlesztett áruk kötegeléséről, praktikus kezelési segédeszközről vagy megbízható rakományrögzítésről – a Mosca pántológépek sokoldalúan használhatók a legkülönbözőbb igények esetén is.

Dobozok lezárása

A pántolás tökéletes módja az áruk, kartondobozok vagy csomagok biztonságos szállításhoz történő rögzítésének: gyorsan, hatékonyan és minimális anyagfelhasználással. A pántolás mindenféle anyaghoz, mérethez és formához alkalmas.

Az európai csomagolási szabványoknak megfelelő kartondobozok különösen alkalmasak a pántolásra. A tipikus 0203-as FEFCO-szabványdobozt például a termékek széles skálájához használják. Pántológéppel lezárva ezek a dobozok lehetővé teszik, hogy az árukat biztonságosan és jól védve lehessen szállítani a kívánt rendeltetési helyre.

Kötegelés

A pántolás ideális a dobozba nem csomagolt, laza áruk termékköteggé történő egyesítésére is: az újságoktól és magazinoktól kezdve a masszív tárgyakig, mint a fadeszkák, fémoszlopok, műanyag vagy alumínium csövek, kábelek, csempék és kőtömbök. A pántolás még olyan nagyméretű alkatrészek esetében is, amelyek egyszerűen túlságosan terjedelmesek a kartondobozhoz, anyagtakarékos, biztonságos alternatívát kínál a másodlagos csomagolás helyett.

Kezelési segédeszköz

Bár nem ez az elsődleges célja, a pántszalag ideális alternatív eszköz mindenféle tárgy szállítására, a csomagoktól, kartondobozoktól és a lemezektől kezdve a palackokig vagy olyan terjedelmes tárgyakig, mint a bútorok. Még akkor is, ha egy termék már kartondobozba van csomagolva, a kiegészítő pántolás megkönnyítheti annak kezelését. A megfelelő géppel és a megfelelő hevederrel szinte bármilyen termék vagy doboz praktikus hordozási segédeszközként pántolással látható el – akár hurokként, akár fogantyúként.

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne mozgatni egy halom fát vagy egy köteg magazint, két párhuzamos hevederrel az könnyen felvehető és szállítható. Ezek a hevederek igény szerint robusztus PP-ből vagy PET-ből készülhetnek. A különösen nehéz csomagok a stabilitás érdekében további párhuzamos vagy keresztpántokkal is rögzíthetők, a pántok száma tetszőlegesen bővíthető.

Rakományrögzítés

Ha a rakománya vagy áruja nem megfelelően van biztosítva a szállítás során, annak súlyos következményei lehetnek. Az árut rögzíteni kell úgy, hogy a szállítás során megfelelően védve legyen a fizikai erőkkel szemben, mint például fékezéskor, kanyarodáskor vagy egyenetlen utakon.

Az egyes áruk vagy csomagok raklapokra történő biztonságos pántolásával növelheti a biztonságot a szállítás során, és minimalizálhatja az árukár kockázatát. Különösen a be- és kirakodás tekintetében pántolással egyszerűsítheti az áruk kezelését.

A Mosca pántológépek számos iparágban biztosítják az értékes árut, mindig egyformán megbízhatóak, és az egyes iparágak egyedi igényeihez igazodnak. Mi az Ön számára is megtaláljuk a megfelelő pántolási megoldást és pántológépet>>