Csökkentse a költségeit egy raklapfóliázó géppel!
25márc

Csökkentse a költségeit egy raklapfóliázó géppel!

Első pillantásra a raklapfóliázó gép egy luxus kategóriájú csomagológép, aminek a beszerzése kapcsán inkább a kiadás és nem a költségcsökkentés jut a vállalkozó eszébe. Egy stretchfóliázó gép több szempontból is megtérülő befektetés, ezek a szempontokat fogjuk most részletesen bemutatni.

Ezen a 3 területen jelentősen tudja csökkenteni a költségeket egy raklapfóliázó gép

1. Munkaerő

Ha hetente 400 rakományt csomagol be, akkor a dolgozói 30 órát töltenek kézi csomagolással. Egy félautomata stretchcsomagoló használatával ez a munkaidő heti 20 órára csökkenthető. Egy teljesen automatikus csomagológép heti 10 munkaórára csökkentheti ezt a munkaidőt. A megtakarított munkaórák megtakarított költséget jelentenek.

Ugyanakkor a megtakarított munkaerőt más feladatokra is át lehet csoportosítani, vagy akár átképezni az alkalmazottakat, és olyan részlegekhez rendelni őket, ahol esetleg munkaerőhiány van. A raklapfóliázó gép ezáltal hozzájárul a vállalkozás fejlődéséhez, a nagyobb termelékenységhez és közvetve a nagyobb profithoz.

2. Stretchfólia

Egy stretchfóliázó gép a kézi csomagoláshoz képest a fóliaköltségek felével-kétharmadával csökkentheti a csomagolóanyag-költségeket.

A legtöbb raklapfóliázó gép motoros fóliaszállító rendszerrel rendelkezik, amely a fóliát a előnyújtja. A fólia előnyújtásával növelheti az egyes tekercsek hozamát. Természetesen ehhez megfelelő, jó minőségű, nagy nyújthatóságú fóliatermékre van szükség, mert csak így lehet a fajlagos anyagköltséget jelentősen csökkenteni. Egy alacsonyabb minőségű fólia nem biztos, hogy képes lesz ilyen magas szinteket szakadás nélkül kezelni.

Azt is hozzá kell tennünk, hogy a fólia előnyújtásával csak akkor tudjuk látványosan csökkenteni a költségeinket, ha napi 15-20 rakománynál többet csomagolunk.

3. Árukár

A nem megfelelő raklapfóliázásból eredő árukár költségei a legtöbbször rejtve maradnak. A tényeket azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, károk igenis léteznek, és a következmények túl nagyok ahhoz, hogy egy legyintéssel szemet hunyjunk felettük. A szállított termékek 1-2%-a sérül meg a szállítás során azért, mert nem megfelelően voltak becsomagolva. Ez egyrészt anyagi veszteség, másrészt további idő- és energiabefektetést igényel a károk rendezése (takarítás, újraküldés stb.)

A megfelelő stretchfóliázás megakadályozza a borulást, a szétesést és az ebből adódó árukárt. A rakományok sértetlenül érkeznek, semmit sem kell visszautasítani, semmilyen munkafolyamatot nem kell megismételni.

Ha szeretné a költségeit csökkenteni, esetleg a termelékenység növelésének útjait keresi, érdemes megfontolni egy raklapfóliázó gép beszerzését. Az Uniotechnél minden típusú rakományhoz megtalálja az ideális raklapfóliázó gépet>>