csomagológép fagyasztott élelmiszerhez
13okt

A fagyasztott élelmiszer csomagolása speciális csomagológépet igényel?

A fagyasztott élelmiszerek csomagolásánál két fontos tényezőre kell tekintettel lenni. A nem körültekintően megválasztott csomagolási folyamat ugyanis veszélyeztetheti a fagyasztott élelmiszerek épségét: ehhez a feladathoz gyors csomagológépekre és speciális fóliatermékekre lesz szükség.

A fagyasztott termékek, például pizzák, készételek, zöldségek és hüvelyesek, sütemények, desszertek és fagylaltok, halak és kagylók csomagolására különböző technikai jellemzőkkel és teljesítménnyel rendelkező berendezések állnak rendelkezésre; a legjobbaknak azonban két közös jellemzőjük van:

  • A csomagolási folyamat sebessége, különösen akkor, ha az élelmiszereket zsugorfóliával csomagolják, és hőalagúton keresztül haladnak át. A hőalagút (vagy hőkamra) hőmérsékletének nem szabad hatással lemmie a fagyasztott külső rétegre.
  • A terméket a környezetétől hermetikusan elzáró fóliatermék használata.

Elsősorban két különböző típusú csomagológép létezik, amely megfelel ezeknek a követelményeknek: a zsugorfóliázó és a flow pack csomagológépek. Alább bemutatjuk ezt a két típust, illetve mindkét családból választottunk egy-egy népszerű modellt.

Zsugorfóliázó csomagológépek szabálytalan alakú fagyasztott termékek csomagolásához

A zsugorfóliázó gépek ideálisak szabálytalan alakú és felületű fagyasztott termékek csomagolására: például hús- vagy haltálcák, hamburgerek, pizzák. A zsugorfólia azon kevés anyagok egyike, amelyek könnyen alkalmazkodik bármilyen formához, esztétikusan rásimul a termékre. Tökéletes védelem és esztétikus csomagolás egyben.

Kallfass Universa 500 automata zsugorfóliázó gép

Általános felhasználási igényekre szánt, szakaszos üzemű automata zsugorfóliázó gép, akár 85 csomag/perc sebességgel. A termékek hegesztés közben megállnak, a termékköz beállítása ekkor történik. A fotocellás rendszernek köszönhetően bármilyen hosszúságú terméket csomagolhatunk vele. A hegesztő keret maximális nyitása 200 mm, a hegesztési szélesség 500 mm.

A csomagolás gazdaságos, kevés hulladékfólia keletkezik.

Flow pack csomagológépek ömlesztett fagyasztott termékekhez és fagyasztott élelmiszer-tálcákhoz

A fagyasztott termékek vagy fagyasztott élelmiszer-tálcák csomagolására remek megoldás a flow pack csomagológép, amely ideális készételek, desszertek, fagyasztott zöldségek és gyümölcsök, illetve egyetlen termék csomagolására.

A párna alakú csomagolás (tasak) tökéletesen beburkolja a tálcát a tartalmával együtt, így biztosítva a hibátlan eredményt. Az ellenálló, 3 oldalon hegesztett tasakban még az ömlesztett élelmiszerek is teljes védelmet élveznek.

Minipack-Torre Miniflow 380 csomagológép

A Miniflow 380 egy kompakt, kevés helyet foglaló flow pack csomagológép. Könnyen kezelhető, és a tisztítása, illetve a karbantartása is egyszerűen elvégezhető.

A működtetése PLC logikai vezérlőn és érintőképernyős kijelzőn keresztül történik. Akár 160 mm méretű termékeket is képes csomagolni, méghozzá figyelemre méltó sebességgel: akár 80 csomagolást is elérhet percenként. A gép beépített hőmérséklet-szabályozóval, valamint a sebesség beállítására szolgáló potenciométerrel rendelkezik.

A fenti berendezések mellett még számos csomagológépet talál az Uniotech kínálatában, amelyek ideálisak fagyasztott élelmiszer csomagolásához. Ha további információkra van szüksége vagy árajánlat érdekli, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>