Hogyan válasszunk csomagolóanyagot törékeny termékhez?
11okt

Hogyan válasszunk csomagolóanyagot törékeny termékhez?

Törékeny termékek számára a legjobb csomagolóanyag kiválasztása kiemelt fontosságú az e-kereskedelem korában. Mivel egyre többen vásárolnak online, és egyre szélesebb azon termékek köre, amelyek online is megrendelhetők, a webshopok szempontjából kritikus fontosságú, hogy a termékek biztonságosan és sértetlenül érkezzenek meg. Ebben a blogcikkben megnézzük, hogyan válasszuk ki a legjobb csomagolást a kényes és törékeny termékek védelmére, hogyan csomagoljuk be őket megfelelően, és végül hogyan címkézzük fel ezeket a csomagokat egyértelműen, hogy a szállítás során megfelelően kezeljék őket.

Az ideális csomagolóanyag kiválasztása

A légpárnás fóliától a habfóliáig, a papírpárnától a légpárnás tasakig számos lehetőség, csomagolóanyag típus áll rendelkezésre, hogy a törékeny, sérülékeny tárgyaknak tökéletes védelmet nyújtsunk. A csomagolás kiválasztásakor figyelembe kell venni a csomagolandó tárgy méretét, alakját és anyagát, továbbá azt, hogy milyen méretű dobozba kerül, és milyen szállítóeszközön jut a megrendelőhöz.

De az első dolgunk az, hogy áruvédelmi jelölő címkével jelöljük meg („Törékeny, óvatosan kezelendő!”, „A nyíllal megegyező irányba állítandó!”).

Bármilyen jól csomagolt törékeny termékről van szó ugyanis, ha nem bánunk vele óvatosan, ha leejtjük vagy más tárgyak alá helyezzük, ha a dobozt nem megfelelően helyezzük el, megsérülhet.

Számos olyan áruvédelmi jelölő címke létezik, amely figyelmeztet, hogyan kell megfelelően tárolni a dobozt a sérülések megelőzése érdekében. A címkén lévő ábra (pohár, felfelé mutató nyilak, esernyő stb.) biztosítja, hogy bárhová is kerül egy csomag, egyértelmű legyen, hogy az törékeny, és hogy függőlegesen kell tartani. Ez különösen fontos az exportra szánt termékek esetében, ahol nyelvi problémák is felmerülhetnek.

Az áruvédelmi jelölő címke gazdaságos alternatívája az áruvédelmi jelekkel ellátott ragasztószalag. Az összes fontos jelölés ugyanis rákerülhet arra a ragasztószalagra, amivel a csomagokat lezárja. Nem kell a csomagokat külön felcímkézni, illetve a címkéket beszerezni. A ragasztószalag segít csökkenteni a károkat és a visszaküldéseket azáltal, hogy figyelmezteti a futárokat, a szállítókat és a raktári személyzetet a törékeny csomagokra.

Milyen típusú védőcsomagolások biztosítják a legjobb védelmet?

Habfólia. A karcolások és kopás ellen remek védelmet nyújtanak az 1 mm vastag, 35%-ban újrahasznosított zárt cellás polietilén habból készült, készre vágott habfólia lapok. Rugalmasak és könnyűek, ideálisak a kényes tárgyak fölé és köré, illetve az egymásra helyezett tárgyak közé csúsztathatók (pl. tányérok). Jó választás olyan termékekhez, amelyek viszonylag robusztusak, de kényes vagy dekoratív burkolatuk van.

Légpárnás fólia. Univerzális csomagolóanyag, könnyű, ütéselnyelő és kopásálló, és sok szempontból ideális minden csomagolási igényhez. Lapokban, tekercsekben vagy tasak formátumban is elérhető. Két erős, alacsony sűrűségű polietilén rétegből készül, és többszöri használat során is megőrzi hatékonyságát. A fólia légpárnái különböző méretűek lehetnek, a párnák nagyságával együtt nő a védelmi képesség is.

Légpárnás tasak. A légpárnás fólia rokona, de itt a párnák már tasak nagyságúak. Párnázáshoz, kitámasztáshoz használják. A teljes szállítási ciklus alatt felfújva marad, és hatékony védelmet nyújt.

Papírpárna. A papírból készült párnák könnyen formázhatók bármilyen termék köré. Fenntartható csomagolás (mivel újrahasznosított papírból készül), ami tökéletes a kényes tárgyak és a nehéz ipari áruk biztonságos csomagolására egyaránt. Hézagkitöltéshez, körültekeréshez, kitámasztáshoz ajánlott.

Hogyan csomagoljunk törékeny termékeket?

Ahogy mutattuk, számos kiváló csomagolóanyag létezik kifejezetten a sérülékeny, törékeny áruk számára, és ezek megfelelő kombinációban történő használata kulcsfontosságú a termékek védelméhez. Ugyanis gyakran előfordul, hogy többféle csomagolási megoldást kell egyidejűleg alkalmazni, ha biztosra akarunk menni.

A kiindulópont általában a csomagoló doboz, ami egy legalább kétrétegű hullámkartonból készült, erős szállítódobozt jelent. Legyen elég nagy ahhoz, hogy a tárgy vagy tárgyak kényelmesen elférjenek benne, de elegendő mozgástérrel ahhoz, hogy a dobozt ütésálló térkitöltővel biztosítsuk.

Például egy jó doboz és az Instapak Quick® RT habcsomagolás kombinációja kiváló védelmet nyújt a rezgések, ütődések és ütések ellen, sőt, a tárgyak szállításakor még az egymásra helyezés ellen is.

A habcsomagolás szinte bármilyen méretű, formájú és súlyú termék védelmére alkalmas. Mivel a tasak eredeti méretének több mint 27-szeresére tágul, értékes helyet takarít meg, ezáltal ez egy ideális, igény szerinti csomagolási megoldás.

Törékeny tárgyak tömeges csomagolásánál a térkitöltő gyártó gépek jelentenek hasznos segítséget. Lehetővé teszik a törékeny tárgyak tömeges csomagolásának automatizálását, akár egy gyártósoron, akár egy raktárban a szállítás előtt. Amint a termékek a gyártósorról lejönnek, saját védőburkolatot kapnak, amely ideális a párnázáshoz, a blokkoláshoz és a merevítéshez. A térkitöltő gyártó gép készíthet légpárnás fóliát, légpárnás tasakot, papírpárnát, papírlemezt, térkitöltő chipset.

Törékeny termékek csomagolásához keres csomagolóanyagot?

Ha további tanácsokat szeretne kapni a törékeny tárgyak csomagolásával kapcsolatban, munkatársaink segítenek Önnek megtalálni a megfelelő megoldásokat. Egyszerűen hívjon minket a (+36) 27 504 770-es telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>