automata csomagológép
27szept

Kinek éri meg befektetni egy automata csomagológépbe?

A címben feltett kérdést így is megfogalmazhatnánk: ki szeretné csökkenteni a termelési költségeket? Az egyik legnagyobb dolog ugyanis, amit egy automata csomagológép tehet egy vállalkozás számára, az a költségek csökkentése. És nemcsak a munkaerőköltségeket csökkentheti (ami első látásra nyilvánvaló), de a gyártók gyakran az energiafogyasztás csökkenését is tapasztalják, mivel a gép hatékonyabb, mint a manuális csomagolás.

Egy másik dolog, amelyet az automatizálással csökkenteni lehet, az a hulladéktermelés. Nemcsak kevesebb hulladékot kell kidobni, hanem a termelőegységet is környezetbarátabbá teszi.

Természetesen, ha az Ön számára fontos az emberi felügyelet, félautomata csomagológépek is rendelkezésre állnak. Ezek egyesítik a manuális és a gépi csomagolás legjobb tulajdonságait: a gép hatékonyságát és az ember problémamegoldó képességét.

A legfőbb érv: az automata csomagológép növeli a termelést

Sok gyártó számára a folyamatok automatizálásának azért van értelme, mert a gépek olyan előnyöket kínálnak, amelyek másként nem érhetők el. Például:

  • Egy gép gyorsabban dolgozik és kevesebb hibát követ el, mint egy ember. A kevesebb hiba kevesebb selejtet jelent.
  • A gépek sokoldalúak. A legkülönfélébb piacokon működő vállalkozások igényeinek megfelelő csomagológépek közül lehet válogatni, a kínálat széles. A gyümölcsöktől a húsáruig, a tejtermékektől a sütőipari termékekig stb. van olyan csomagológép, amely képes tökéletesen igazodni egy adott vállalkozás elvárásaihoz.
  • Megoldást jelent a munkaerőhiányra is.
  • Egy gyártási folyamatban a pontosság kritikus fontosságú, akár szám szerint, akár súly szerint csomagol. A hiány vásárlói elégedetlenséget szül, a túltöltés pedig súlyos árat jelent a vállalkozásnak. Az automatikus csomagolóberendezéseket gondosan kalibrálják, hogy biztosítsák a helyes feltöltést, megelőzve ezzel a vásárlói panaszokat és a felesleges költségeket.
  • Sok iparág az automatizált csomagolás felé fordul, miután figyelembe vette a feladat elvégzéséhez szükséges munkaerő költségeit. Manuálisan végezve fárasztó és időigényes lehet a munka, a kapcsolódó bérköltség pedig közvetlen hatással van az üzleti nyereségre. Az ismétlődő mozgások okozta sérülés az egyik leggyakoribb munkával kapcsolatos egészségügyi probléma. Az automatizált csomagolás csökkenti a munkavállalók ismétlődő sérüléseinek kockázatát.

 

Az automatizálásnak nem kell feltétlenül bonyolultnak vagy költségesnek lennie!

Ebben a korábbi blogcikkünkben bemutattunk három olyan automata csomagológépet, amelyik nem terheli meg a kötlségvetést, a hatékonyságot viszont azonnal növeli.

Milyen előnyei vannak egy automata csomagológépnek az élelmiszeripari ágazatban?

Mivel a legtöbb automatikus csomagolóberendezés az egyes gyártósorokhoz igazítható, az iparágak széles körében alkalmazható. A technológia leggyakoribb alkalmazói közé tartoznak az élelmiszeripari termékeket gyártó vállalatok. A rágcsálnivalók, csokoládék, édességek és más csomagolt apró fogyasztási cikkek kis mérete miatt a forgalmazáshoz szükséges csomagolás nehézkes. Az automatizált berendezések elég robusztusak ahhoz, hogy folyamatosan működjenek, ugyanakkor elég kíméletesek ahhoz, hogy a viszonylag törékeny élelmiszereket megszámolják, lemérjék és betöltsék anélkül, hogy megsérülnének.

Az automatikus csomagolást gyakran alkalmazó iparágak közé tartoznak a háztartási és kerti termékek, valamint a kozmetikai és egészségügyi termékek gyártói. Ezek a termékek kisméretűek és gyakran szabálytalan alakúak, így a kézi csomagolási környezetben nehezen kezelhetőek. Az automatizálás révén pontosan és hatékonyan mérhetők a dobozokba, ami hosszú távú költségmegtakarítást eredményez.

A hatékony munkafolyamat megtervezése hatással van vállalkozása általános jövedelmezőségére, de a folyamattérképnek nem szabad véget érnie, amikor a termék lekerül a gyártósorról. A termékek biztonságos és megfelelő mennyiségű csomagolása a forgalmazáshoz szükséges utolsó lépés, amely nagy befolyással van az ügyfél elégedettségére. Akár számolni, akár mérni kell a terméket a csomagolás során, létezik olyan automata csomagológép, amely gyorsan és pontosan elvégzi ezt a feladatot.

Ha készen áll arra, hogy korszerűsítse csomagolástechnikáját, vagy ha kérdései vannak azzal kapcsolatban, hogy berendezéseink hogyan segíthetnek Önnek, még ma lépjen kapcsolatba velünk! Szívesen válaszolunk kérdéseire, igény esetén nálunk megnézheti a csomagológépet működés közben is!