vákuumfóliázó gép, vákuumos fóliázógép
21jún

Melyik a jobb kamrás vákuumfóliázó gép: az asztali vagy az álló?

A kamrás vákuumfóliázó gépek nagyszerű megoldást jelentenek az élelmiszer- és a vendéglátóipar számára. Blogcikkünkből kiderül, hogy miért, illetve összehasonlítunk két népszerű vákuumos fóliázógép típust: az asztali és az álló vákuumkamrát. Milyen előnyeik vannak, mikor melyiket érdemes választani?

A kamrás vákuumfóliázók népszerűségének legfontosabb oka, hogy 99%-ban képesek eltávolítani a levegőt a csomagolás belsejéből, ami szinte teljes vákuumot jelent. Ennek köszönhetően az élelmiszerek tartósítása egyszerűbb, és ez még csak egy előny a sok közül.

Azáltal, hogy a vákuum megakadályozza a termék oxidációját és fizikai tulajdonságainak megváltozását, az élelmiszer tovább megőrzi az ízét, állagát és frissességét.

Attól függően, hogy egy termelőegység, étterem vagy csemegebolt milyen méretű, kicsi, közepes vagy nagy, a kamrás vákuumfóliázók két típusa közül választhat: asztali vagy álló vákuumkamrát.

Miben különbözik az asztali és az álló vákuumfóliázó gép?

Asztali vákuumkamra

Az asztali kamrás vákuumos fóliázógépek olyan kis termelőegységek, éttermek, csemegeboltok számára ideálisak, amelyeknek a gépet egy asztalra (a konyhasztalra például) vagy egy polcra kell helyezniük, elérhető közelségben. Egy asztali gépnél a hegesztőpofák mérete 300–600 mm között mozog. Ezek kompakt készülékek, kis és közepes méretű termékek vákuumcsomagolásához ajánlottak.

Bár a kisebb vállalkozások számára készülnek, professzionális csomagológépekről van szó. Kezelésük könnyen elsajátítható, egyre elterjedtebbek az intuitív kezelőpanelek, amelyken akár testreszabott programokat is beállíthatunk (például például hús, hal, zöldség, folyadékok stb. vákuumozásához).

Álló vákuumkamra

Az álló vákuumkamrákat azok számára tervezték, akiknek van elegendő helyük egy csomagológép elhelyezésére, illetve gyakran kell változtassák a vákuumfóliázó helyét. A kerekeknek köszönhetően az álló vákuumcsomagoló gyorsan és egyszerűen áttolható egyik helyiségből a másikba.

Ezek a vákuumfóliázó gépek nagyobbak, mint asztali társaik, a hegesztőpofák mérte itt 450–650 mm között mozog. Ha nagyméretű termékeket szeretne vákuumozni, fog találni olyan modellt, amelyik még ennél is nagyobb kapacitással rendelkezik.

Vannak kétkamrás modellek is, amelyeknél két külön kamrában történik a vákuumozás. Ez lehetővé teszi, hogy két terméket csomagoljanak egyszerre, akár úgy, hogy a két kamránál két különböző program van beállítva.

Vákuumos fóliázógép, de sous vide kellék is egyben

Az élelmiszerek biztonságos csomagolásán túl – mind a higiénia, mind a megjelenés szempontjából – a vákuumkamrák a sous vide technológia alapgépei is. A sous vide pácolási és főzési technológiák megkövetelik, hogy az előkészített élelmiszert vákuumozzuk.

A kamrás gépeknél a vákuum létrehozására szolgáló mechanizmus lehetővé teszi a folyékony élelmiszerek csomagolását is, ami külső szívással rendelkező gépekkel nem lehetséges. Éppen ezért a kamrás vákuumozókat szoktuk professzionális vákuumcsomagoló gépeknek tekinteni, amelyek ipari környezetben is megállják a helyüket, és lehetővé teszik folyékony vagy egyébként sűrű állagú élelmiszerek, például szószok, mártások, turmixok, gyümölcslevek, szirupok, italok, koktélok stb. vákuumozását is.

Fedezze fel az Uniotech által forgalmazott vákuumfóliázó gépek széles választékát! Ha bizonytalan abban, hogy melyik vákuumos fóliázógép lenne a vállalkozása számára ideális, csomagolástechnológusaink szívesen segítenek megtalálni az optimális megoldást! Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>