Csomagológépek és csomagolási megoldások webáruházaknak
28ápr

Csomagológépek és csomagolási megoldások az e-kereskedelem szolgálatában

Az online kereskedelem 1991-es megjelenésekor a csomagolástechnika egy új kihívással kellett szembesüljön, hogy megfeleljen az új vásárlási módnak. Egyrészt a vállalkozások irányából, másrészt a vásárlók irányából érkezett egyre több követelmény, hiszen az online vásárlás nagyban különbözik a hagyományos kiskereskedelmi formától. Az online felületeken a vásárló nem érintheti meg, nem próbálhatja ki a terméket; a csomagolásnak a nézelődés, vásárlás során minimálisra csökken a szerepe. Sok esetben a megrendelő nem is látja a csomagolást addig, amíg kézhez nem kapja a terméket. A vásárlás után azonban 180%-os fordulat következik be: a csomagolásnak hatalmas szerepe lesz abban, hogy a rendelés tökéletes állapotban érkezzen meg a vásárlóhoz, vagyis rajta áll a teljes vásárlási folyamat sikeressége. Ebből kifolyólag új csomagolóanyagok és csomagológépek jelentek meg, speciálisan az e-kereskedelem igényeire szabva.

A neten rendelt termékeknek épségben és biztonságban kell eljutniuk a címzetthez, méghozzá úgy, hogy akár egy körutat is kibírjanak: a gyártótól a megrendelőig és vissza. A megfelelő webáruházas csomagolásnak az alábbi problémákat kell megoldania:

    • A visszatérési arány csökkentése a szállítási károk megelőzésével.
    • A szállítási költségek csökkentése azáltal, hogy könnyebbé és kisebbé válik.
    • A márkaismertség elérése, növelése.
    • Az ügyfelek elégedettségének növelése. Ma már a kicsomagolás élménye is elvárás bizonyos termékkategóriák esetében.

 

Az online kereskedelem ideális félautomata és automata csomagológépei

Dobozzáró csomagológépek

Az online rendelések tetemes többsége hullámkarton dobozban kerül kiszállításra. Ahol szükség van a dobozok gyors és pontos összeállítására, ott ajánlott egy dobozzáró gépet beilleszteni a csomagolási folyamatba.

A dobozzáró gépek többféle kivitelben készülnek:

    • standard dobozméret beállítással rendelkezik, vagy automatikusan igazodik a változó dobozméretekhez
    • oldalsó vagy alsó/felső szalaghajtással
    • kézi adagolású vagy a gyártási sorba illeszthető automata csomagológép

A dobozzáró gép egyszerűen kezelhető, és sokszorosára növeli a percenként csomagolt dobozok számát. Nézze meg az Uniotech dobozzáró csomagológépeit itt>>

Félautomata stretchfóliázó gép webáruházaknak

Ezt a csomagológép típust kifejezetten nagyobb méretű egyedi termékek, egy vagy több doboz fóliázásához fejlesztették ki. A gép forgótányérjára helyezett dobozt vagy dobozokat a fóliatartó mozgatásával körülfóliázzuk. A fóliázási folyamat gyors, másodpercek alatt befóliázható a csomag akár hosszanti és haránt irányban is.

Nézze meg az FP BOX félautomata stretchfóliázó gépet működés közben:

Ha szeretne többet megtudni az FP BOX félautomata stretchfóliázó gépről, kattintson ide>>

Csomagolási megoldások webáruházak számára

Használjon olyan csomagolóanyagot, ami méreteiben illeszkedik a termékeihez

Ideális esetben a csomagolás méreteiben tökéletesen illeszkedik a termékhez, csökkentve a súlyt anélkül, hogy veszélyeztetné a termékek épségét. Bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy a standard méretű csomagolóanyagok rendelése gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás, az egyedi méretre készülő csomagolóanyagok legyártása ma már nagyon gyors, és hosszú távon gazdaságosabb megoldás (nincs szükség annyi térkitöltőre, egyszerűbb a szállítás stb.).

Használjon flexibilis csomagolóanyagokat

Vannak olyan esetek, amikor egy merev falú doboz vagy tartály nem a legjobb választás. Textiltermékek, folyadékok esetén érdemes megfontolni a flexibilis, műanyag tasakba való csomagolást, mert tökéletes biztonságot nyújtanak, és nagyban leegyszerűsítik a szállítást.

Térkitöltésnél vegye figyelembe, hogy többféle környezetkímélő megoldás közül választhat

Tudta, hogy a klasszikus térkitöltő chipsnek van növényi alapanyagokból készülő, 100%-osan lebomló változata is? A környezetbarát térkitöltő chips könnyű, tartós, és alapanyagából adódóan kis statikus töltésű. Kiváló védelmet nyújt a termékének rakodás, raktározás és szállítás közben.

Ha sok térkitöltő anyagot használ, akkor gazdaságos megoldás a kartonhulladék átalakítása dekorlemezzé vagy kartonchipsé. A Cushion Packaging berendezéseivel annyi térkitöltőt gyárt le, amennyire szüksége van, és akkor, amikor szüksége van rá. Ismerkedjen meg a hullámkarton aprító térkitöltő gyártó gépekkel>>

A tripla feladatot ellátó tapadószalag

A tapadószalagnak jó esetben több dolga van, mint lezárni a csomagolódobozt. Értékes reklámfelületet is biztosíthat, amit érdemes kihasználni. Az egyéni, logózott tapadószalag hármas feladatot lát el: lezár, erősít és reklámoz.

Az Uniotech nyomtatott tapadószalagjai az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

    • Saját gyártású klisé, hogy a nyomtatott kép részletgazdag, magas minőségű legyen. Ön biztos lehet abban, hogy a szalagra nyomtatott kép megfelel majd az elvárásainak. A klisét lézergravírozó géppel állítjuk elő.
    • Különböző szélességű szalagok. A maximális szalagszélesség 150 mm, de készíthetünk 75, 50 és 25 mm szélességű szalagot is, alkalmazástól függően.
    • Különböző hosszúságú szalagok. Általános szalaghosszúságok: kézi szalagok esetén 33–66 m, gépi szalagok esetén 900–990 m. Megrendelésre más hosszúságot is tekercselünk.
    • PVC és BOPP szalagok.
    • 3 színes szendvics nyomtatás.

További információk és árajánlat itt>>

A legjobb csomagolási megoldás és ennek kellékei, a csomagológépek

A legjobb csomagolási megoldás tökéletes védelmet nyújt és esztétikus a legalacsonyabb anyag- és szállítási költség mellett. Cégek százainak segítettünk már a megfelelő csomagológépek és csomagolóanyagok kiválasztásában. Önnek miben segíthetünk? Kattintson, és kérjen árajánaltot most!>>