vákuumfóliázó
26ápr

Chipek, pénz, dokumentumok: miért csomagolják vákuumfóliázóval?

A vákuumfóliázó gép számos nem élelmiszeripari ágazatban vált nélkülözhetetlen eszközzé az elmúlt években, különösen az elektronikai, gépészeti, orvosi és pénzügyi szektorban. Milyen előnyei vannak a vákuumcsomagolásnak akkor, amikor nem élelmiszer kerül a tasakba? Felsoroljuk a vákuumos fóliázógép 5 legfontosabb előnyét, ami túlmutat a hagyományos felhasználáson.

A vákuumfóliázó TOP 5 előnye nem élelmiszeripari cégek számára

1. Védelem

A vákuumcsomagolás optimális védelmet nyújt a környezeti hatások, mint a szennyeződések és a por ellen. Ezenkívül egy légmentesen lezárt csomagolás megakadályozza a korróziót is, mivel a nedvességet távol tartja a terméktől. Tulajdonképpen ezek a legfontosabb okok, amelyek miatt az értékes, törékeny elektronikai cikkek és komponensek, chipek, nyomtatott áramkörök vagy fontos dokumentumok vákuumcsomagolást kapnak. Mivel a vákuumfólia vastag és erős, ez a csomagolási mód a karcolások, felületi sérülések ellen is hatékony. Bizonyos műanyagokat és gumitermékeket légmentesen lezárt csomagolással védünk a kiszáradástól.

2. Térfogatcsökkentés

A vákuumozás során a levegőt eltávolítjuk a csomagolás belsejéből, így a csomagolt áru sokkal kompaktabb lesz. Ennek eredményeként könnyebb tárolást és szállítást valósíthatunk meg például a pénztári bizonylatok, pénz, dokumentumok és textiláru esetén.

3. A gyártási folyamat optimalizálása

Amikor vákuumos fóliázógéppel csomagolunk, biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény ép és teljes lesz, nem lesz szükség további ellenőrzésekre. Erre a legjobb példa az autóalkatrészek vákuumcsomagolása, ezeket a csomagokat ugyanis több csarnokon szállítják át a gyártási folyamat során.

4. Visszaélések megelőzése

A vákuumcsomagolást nem lehet észrevétlenül kibontani és visszazárni, ezért vákuum alatt biztonságban van a pénz, az értékes áru vagy egy fontos dokumentum. Ipari vákuumfóliázó gépek esetén lehetőség van arra, hogy a tasak zárásakor dátumot vagy ellenőrző kódot üssünk a hegesztési varratba.

5. ESD védelem (elektrosztatikus kisülés elleni védelem)

Egyes elektronikai cikkek, például az integrált áramkörök igen érzékenyek az elektrosztatikus kisülésre. A hirtelen fellépő nagy áramerősség vezetékeket, eszközöket tehet tönkre (kiégeti azokat). A kisülést pusztán az emberi test közelsége is képes létrehozni, ezért előfordul, hogy a csomagolási ciklus során külön figyelmet kell fordítani az elektrosztatikus kisülés létrejöttének megakadályozására. Ez speciális vákuumtasakok és vákuumfóliázó gépek segítségével kizárható.

Hogyan válasszon vákuumfóliázó gépet? Itt megtalálja a legfontosabb szempontokat az ideális vákuumfóliázó kiválasztásához>>