vákuumfóliázó gép
10jan

Hogyan működik a kamrás vákuumfóliázó gép?

A kamrás fóliázó gép működése nem minden esetben egyértelmű annak, aki most ismerkedik ezzel a berendezéssel. A háztartási vákuumozókkal ellentétben ugyanis a kamrás gépeknél az, ami a kamra belsejében történik, nem egyezik meg azzal a folyamattal, amit az érzékszerveinkkel tapasztalunk. A levegőt ugyanis a gép már jóval azelőtt kiszivattyúzza a kamrából és a vákuumtasakból, hogy a termék összenyomódna! De mi is történik pontosan?

A kamrás vákuumfóliázó gép népszerű opció az élelmiszerek ipari szintű vákuumozására. (Természetesen nem kizárólag élelmiszerek vákuumfóliázására alkalmas.)

Ha sima vákuumozásról van szó, és nem védőgázas csomagolásról, akkor a vákuumcsomagolási ciklusnak az alábbi 3 lépése van:

1. lépés: A levegő eltávolítása a vákuumfóliázó gép kamrájából

A terméket a vákuumtasakba helyezzük, majd behelyezzük a kamrába úgy, hogy a tasak nyílása a hegesztőszálra kerüljön. Ha a termék nem magas, akkor gyorsabb vákuumozási ciklust is választhat. Amikor lecsukja a kamra fedelét, a szivattyú elkezdi kiszívni a levegőt a kamrából. A teljes kamra vákuum alatt lesz, ezért a tasak belsejében és a kamrában ugyanakkora nyomás lesz. Vagyis szemmel még nem látható semmilyen változás!

2. lépés: A vákuumtasak lezárása

A hegesztőpofák záródnak, és összehegesztik a tasak nyílását. Pár másodperc múlva a hegesztőpofák eltávolodnak egymástól. Hogy pontosan hogyan és milyen széles varrattal hegeszti le a gép a tasakot, az modelltől függ.

3. lépés: A kamra dekompressziója

Az utolsó lépésben ismét levegő kerül a kamrába, ez a kamra dekompressziója. Mivel ezzel megváltozik a nyomás a kamrában, de a tasak belsejében nem, a tasakolt termék most nyeri el végső, jellegzetesen összenyomott formáját. Ha könnyű, sérülékeny terméket vákuumozunk, akkor a levegő csak fokozatosan kerülhet vissza a kamrába, hogy az alakváltozás ne okozzon sérülést. A folyamat végén a kamra fedele automatikusan kinyílik.

Kamrás vákuumfóliázó gép az Ön vállalkozására szabva

Az Uniotechnél különböző méretű és típusú vákuumfóliázó gépeket talál, amelyek változatos csomagolási igényeket fednek le. Ha segítségre lenne szüksége, hogy valóban a leghatékonyabb gépet válassza, csomagolástechnológus munkatársaink szívesen segítenek! Forduljon hozzánk bizalommal>>