csomagológép
27okt

Az első automata csomagológép beszerzése GY.I.K.

Az első automata csomagológép beszerzése nagy lépés egy vállalkozás életében. Ha azon gondolkodik, hogy eljött az ideje egy automata csomagológép üzembe helyezésének, mi az Uniotechnél készen állunk arra, hogy ebben segítséget nyújtsunk. Első lépésként jöjjenek azok a kérdések, amelyeket új ügyfeleink feltesznek nekünk akkor, amikor első csomagológépüket tervezik megvásárolni.

Mennyibe kerül egy automata csomagológép?

Erre a kérdésre nincs gyors és egyszerű válasz. Egy csomagológép típusa és fejlettségi szintje mindig a vállalkozás igényeitől függ. Ha mégis számszerűen akarunk fogalmazni, akkor 500.000-1.000.000 Ft tartománytól lehet kiindulni a közepes vagy annál nagyobb termelési egység csomagolási szükségleteiből kiindulva.

A gép ára függ a csomagolni kívánt termékektől, a termelési sebességtől, a csomagoóanyag típusától és méretétől, a folyamat bonyolultságától, a csomagológép teljesítményétől. Általában minél összetettebb, személyre szabottabb vagy gyorsabb a csomagolási folyamat, annál magasabb árra kell számítani.

Mennyire bonyolult egy csomagológép kezelése?

A jó hír az, hogy mindaddig, amíg a csomagológépet nem kell egy bonyolult folyamathoz testreszabni, addig a berendezés használata nagyon egyszerű! Az Uniotech csomagológépeinek nagy része nem igényel fejlett műszaki ismereteket a működtetéshez.

A modern csomagológépek intuitív, színes érintőképernyős interfészekkel rendelkeznek. A csomagolóanyag utántöltése, cseréje legtöbbször szerszámok nélkül is megtehető. Ha az Uniotechnél vásárolja meg a csomagológépet, nem csak a beüzemelésnél számíthat ránk, hanem a gép kezelésének elsajátításában is segítünk.

Van olyan csomagológép, ami használható különböző típusú és méretű tasakokhoz, különböző termékekhez?

Erre a kérdésre általában igen a válasz. A gép átállítása típustól függően perceket vagy akár hosszabb időt vesz igénybe.

Azonban egy dolgot jó megfontolni: nem biztos, hogy a legáltalánosabb géptípus a legmegfelelőbb az Ön vállalkozása számára. Ha a vállalkozásában változatosak az igények, lehet, hogy jobban megéri több gépet beszerezni, és ezeket feladatra optimalizálni. Ebben az esetben minden gép maximálisan tudja ellátni a feladatát, míg egy általános gép sok mindent tud, de nem a legmagasabb színvonalon.

Mi gazdaságosabb, ha fóliát vagy ha tasakot használok?

A fólia tekercsekben érkezik, és a csomagológép hegesztéssel tasakot készít belőle. A tasakot megtölti, majd újabb hegesztés következik, amivel lezárja. A fólia általában gazdaságosabb választás, és nagy sebesség mellett is lehet használni.

Ha már kész tasakba csomagolunk, akkor eleve a töltéssel kezdődik a csomagolási folyamat. A kész tasak drágább mint a fólia, de olyan prémium minőséget képvisel, amilyen megjelenést fóliatekerccsel nem igazán lehet elérni.

Milyen gyorsan csomagol egy csomagológép?

A csomagológép sebességét általában tasak/perc mértékegységben adják meg. Egy automata gép sebessége 30-300 tasak/perc között mozog, és természetesen a tényleges csomagolási sebességet több tényező is befolyásolja. A tényleges sebességet úgy tudjuk a legjobban megbecsülni, ha termékmintát küldünk a csomagológép gyártójának, forgalmazójának, és egy csomagolástechnológus leteszteli a folyamatot.

Ön is szeretné teszteltetni a termékének csomagolását? Csomagolástechnológusaink szívesen segítenek, vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>