ragasztópisztoly
28szept

Mi is egy ipari ragasztópisztoly?

Az ipari ragasztópisztoly általános kifejezés, amit többféle berendezésre is használunk. Az átlagos felhasználó általában úgy képzeli, hogy az ipari ragasztópisztoly olyan, mint a barkács célra gyártott, csak jobb minőségű alapanyagokból készül, és az „ipari” valójában a „drága” szinonímája. Ez a megállapítás nem áll messze a valóságtól, hiszen az ipari felhasználásra készült ragasztópisztolyok nagyobb teljesítménnyel dolgoznak és erősebb kötés létrehozására lettek tervezve, amihez valóban minőségi alapanyagok szükségesek. Egy ipari ragasztópisztoly már alkalmas arra, hogy olyan iparágakban használják, mint a csomagolóipar, különböző termékek összeszerelése, fafeldolgozás, nyomdaipar és még sorolhatnánk.

Az Uniotechnél egyaránt talál ipari ragasztópisztolyokat és ragasztó állomásokat. Nemcsak pontosan megtalálja azt, amit keres, hanem csomagolástechnológusaink segítenek Önnek, hogy a vállalkozása számára legideálisabb berendezést és kiegészítőket szerezze be, hogy minél hatékonyabban tudjon dolgozni.

Az ipari ragasztópisztolyok típusai

Az Uniotech segítségével könnyedén megtalálhatja egy adott ipari alkalmazásokhoz legmegfelelőbb ragasztópisztolyt. Függetlenül attól, hogy ragasztóberendezést keres egy adott alkalmazáshoz, ragaszkodik egy adott márkához, esetleg egy meghatározott költségvetéshez, csomagolástechnológusaink hihetetlenül egyszerűvé teszik az egész folyamatot.

Könnyűipari ragasztópisztolyok
Az ipari ragasztópisztolyok különböző méretben és formában készülnek. A könnyűipari ragasztópisztolyok a kisebb kaliberű munkákhoz ajánlottak, csomagoláshoz, nyomdaipari termékek ragasztásához. Gyors felmelegedési idő jellemzi őket, kialakításuk ergonomikus, könnyű velük dolgozni. Íme egy könnyűipari alkalmazásokhoz kifejlesztett népszerű modell:

UT P ragasztópisztoly – ideális csomagolási feladatokhoz, termékek összeszereléséhez, valamint kézműves és hobbi alkalmazásokhoz.

Ragasztópisztolyok közepes és nagy volumenű ipari alkalmazásokhoz
Termékek összeszereléséhez, csomagoláshoz, kárpitosmunkához és famegmunkáláshoz egyaránt tökéletes berendezések. Magas és alacsony hőmérsékleten olvadó ragasztóanyagokkal is használhatók az állítható hőszabályozásnak köszönhetően.

Pneumatikus ragasztópisztolyok
A pneumatikus működés célja, hogy megkönnyítse a kezelő munkáját, miközben maximalizálja a hatékonyságot és a teljesítményt. Az ipari célokra tervezett pneumatikus pisztolyok a közepes és magas szintű alkalmazásokhoz ajánlottak, hőmérsékletszabályozási funkciójuk széles üzemi hőmérséklet-tartományt biztosít számukra.

Ipari szórópisztolyok
A ragasztóanyagot permestszerűen viszik fel, nagyobb felületek esetén ideálisak. A szórópisztolyok pontos adagolást biztosítanak, nagy felületet fedhetnek le, akár hőérzékeny felületek esetén is alkalmazhatóak.

Ragasztó állomások
A nagy ipari alkalmazásokhoz ragasztó állomás szükséges. Ezek tankberendezései több literes tartállyal rendelkeznek, egyszerre nagy mennyiségű ragasztót képesek olvasztani és szállítani. Az állomáshoz csík alakú és szóró (spray) felhordásra alkalmas felhordókészülék egyaránt csatlakoztatható.

Bühnen HB 5010 ragasztó állomás – rugalmas és helykötetlen használat, magas olvasztóteljesítmény (óránként 4,5 kg), manuálisan beállítható és programozható hőmérsékletcsökkentés és NI120-as hőmérsékletérzékelőre lehetséges átkapcsolás jellemzi.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Forduljon bizalommal csomagolástechnológus kollégáinkhoz>>