A védőcsomagolás fontossága: fókuszban a vákuumfóliázó gép
31máj

A védőcsomagolás fontossága: fókuszban a vákuumfóliázó gép

A világméretű koronavírus-járvány rámutatott a termékek védőcsomagolásának fontosságára. A fogyasztási cikkeket védő csomagolás feladata, hogy megakadályozza a termék és a környezete kölcsönhatását, és szennyeződésmentesen jusson el a végfelhasználóhoz. A védelemnek természetesen vannak fokozatai, és nem véletlen, hogy ebben az időszakban különösen fontossá vált az olyan extra védelmet nyújtó csomagolás, amit a vákuumfóliázó gép biztosít.

A vákuumcsomagolás a termék védelmét és (élelmiszerek esetén) hosszabb tárolási idejét biztosítja azzal, hogy elzárja azt az oxigéntől. A csomagolás zárásával nem csak a levegőtől, de a szennyeződésektől (por, baktériumok, vírusok) is elzárjuk a terméket.

A vákuumfóliázó gép 7 legnagyobb előnye

1. Tökéletesített higiéniai körülmények
A vávuumtasak légmentesen záró műanyagból, alumíniumból vagy a kettő kombinációjából álló
fóliából készül. A vákuumozás során a tasak teljesen körbefogja a terméket, és tökéletesen elzárja a levegőtől és a levegőben található szennyeződésektől.

2. Az élelmiszer friss marad
Az élelmiszer nem dehidratálódik, nem veszíti el színét, ízét, aromáját. A technológia lehetővé teszi készételek hosszabb idejű tárolását is.

3. Az elkészítés és a tálalás időben különválasztható
Az előző pontból következik, hogy a készételt vákuumozva később is felhasználhatjuk, tálaláskor ugyanolyan súlyú, ízű és illatú fogást élvezhetünk, mint közvetlenül az elkészítés után. A vendéglátóipar ugyanúgy hasznát veszi ennek az előnynek, mint egy hétköznapi háztartás.

4. Lehetővé teszi a hús érlelését és pácolását
Mivel a tárolási idő alatt a hús érlelése tovább folytatódik, vákuumcsomagolás előnyös a pácolt húskészítmények számára. A tárolás alatt ezek a húsáruk porhanyósabbak lesznek.

5. Megnövekedett tárolási időtartam
A vákuumfóliázó gép 50-400%-kal képes meghosszabbítani a becsomagolt termék élettartamát. Fagyasztott áru esetén ez az időtartam tovább növelhető.

6. Kevesebb veszteség
Ha megnöveljük a tárolási időtartamot a termék szavatosságának megőrzésével, az pozitívan befolyásolja a termék eladhatóságát.

7. Nincs szükség kémiai tartósítószerekre
Vákuumcsomagoláskor kémiai tartósítószerek nélkül történik az eltarthatóság meghosszabbítása.

A védőcsomagolás talán ma fontosabb, mint valaha. A biztonság olyan előny, ami később sem fog leértékelődni. A megfelelő védőcsomagolás kiválasztása biztosítja a termékek védelmét minimális kezdeti beruházással.

Kérdése van a vákuumfóliázó gép vagy más, védőcsomagolást készítő csomagológép kapcsán? Csomagolástechnológusaink szívesen segítenek, keressen bennünket itt>>