15máj

Milyen csomagológépet ajánlunk gyógyszeripari termékekhez?

Milyen specifikus feltételeknek és követelményeknek kell megfelelnie annak a csomagológépnek, amit gyógyszerek csomagolásához használnak? Vannak kifejezetten a gyógyszeripar számára gyártott csomagológépek? Vizsgáljuk meg közelebbről a gyógyszeriperi csomagolásokat, és lássuk, milyen gépek a leghatékonyabbak ezen a speciális területen!

A gyógyszerek csomagolása kényes feladat: azon túl, hogy biztosítania kell a termék védelmét a szállítás és a tárolás alatt, meg kell felelnie a hatóanyagok tárolási paramétereinek, biztonságos kell legyen a használata (például gyerekzárral ellátva), és nem utolsósorban könnyen azonosítható is kell legyen.

Éppen ezért a gyógyszeripari termékeket speciális, rozsdamentes acélből készült csomagológépekkel szükséges csomagolni, maga a csomagolási folyamat pedig 3 lépésből épül fel:

  • Elsődleges (fogyasztói) csomagolás: buborékfóliás (bliszteres) csomagolás, tasakok, tartályok (üveg vagy műanyag).
  • Másodlagos (gyűjtő) csomagolás: a fogyasztói csomagolást védő doboz, ami védi a sérülésektől.
  • Harmadlagos (szállítási) csomagolás – ha szükséges. A hosszú távú szállítás során biztosít védelmet a termékeknek.

A higiénia alapvető elvárás a csomagológéppel szemben

A higiénia és a biztonság követelményeit a teljes gyártási folyamat során szigorúan be kell tartani. Ezért alapkövetelmény a csomagológépek esetén is a rozsdamentes acél alapanyag, ami ellenálló az oxidációval és a korrózióval szemben. A rozsdamentes acél nem porózus anyag, ezért szerkezetébe nem ragadhatnak szennyeződések, oldószer- vagy tisztítószer-maradékok, folyamatosan biztosítható a tisztaság és a higiéniai előírások betartása.

Milyen csomagológépek alkalmasak gyógyszerek csomagolásához?

A fenti igényeket figyelembe véve bemutatunk 4 csomagológépet az Uniotech kínálatából, amelyek tökéletesen megfelelnek a gyógyszeripari csomagolás szigorú elvárásainak: két zsugorfóliázó gépet és két zsugoralagutat.

Minipack-Torre Modular 50 (rozsdamentes acél)
Félautomata zsugorfóliázó gép L hegesztőkerettel. Praktikus, könnyen kezelhető gép, amelyik bármilyen zsugorfólia termék lezárására alkalmas. A hegesztőrendszer elektromos vezérlésű és több program tárolását is lehetővé teszi, ami nagyon leegyszerűsíti a csomagolási folyamatokat. Maximális teljesítmény elfogadható áron.

Pratika 56 MPE Reverse (rozsdamentes acél)
Teljesen automata zsugorfóliázó gép, amelyik tökéletesen megfelel a közepes méretű vállalkozás termelési igényeinek. Csúcstechnológiájú csomagológép, ami könnyen kezelhető a színes érintőképernyős kijelzőnek köszönhetően. A kétnyílású kamrának köszönhetően két oldalről is működtethető, ami biztosítja a nagy csomagolási sebességet. Fogyasztói és gyűjtőcsomagolásra is alkalmas.

Pratika 56 MPE Reverse zsugorfóliázó gép

Minipack-Torre Tunnel 50 Digit (rozsdamentes acél)
Teljes egészében rozsdamentes acélból gyártott zsugoralagút, amelyet a gyógyszeripar (és az élelmiszeripar) speciális követelményeihez igazodva terveztek. 9 testreszabható csomagolási programmal és állítható szállítópályával rendelkezik.

Tunnel 50 Digit zsugoralagút

Minipack-Torre Tunnel 50 Twin (rozsdamentes acél)
Ideális kis termékek nagy sebességű csomagolásához. Két fűtőkamrája külön szabályozható, kifejezetten ajánlott nagy sebességű csomagoláshoz.

Nem biztos abban, hogy melyik csomagológép lenne ideális a vállalkozása számára? Kérdezze csomagolástechnológus kollégáinkat>>