3 alapvető csomagológép pékáru csomagolásához
30dec

3 alapvető csomagológép pékáru csomagolásához

Pékáruhoz, sütőipari termékekhez tapasztalataink alapján 3 csomagológép-típust szoktunk ajánlani attól függően, hogy friss terméket kell-e csomagolni, önállóan vagy ömlesztve. Jellemző módon többféle méretű, tömegű és összetevőjű terméket kell egy pékség csomagológépe csomagoljon, egyes termékek romlandóbbak, mások hosszabb tárolási időtartammal rendelkeznek. Kenyerek, péksütemények (krémesek és krém nélküliek) mellett kenyérmorzsa, esetenként gyorsfagyasztott sütőipari termékek csomagolását is meg kell oldani.

Alább röviden bemutatjuk ezt a 3 gépet, illetve azt, milyen jellegű csomagolást készítenek.

Mindhárom típusról elöljáróban annyit, hogy tökéletesen megfelelnek az élelmiszeripari csomagolás alapkövetelményeinek:
1. higiénia

2. nagy teljesítmény

3. esztétikus csomagolás

Ezek a csomagológépek ideálisak egy pékség számára

1. Zsugorfóliázó gép

Kenyerek, péksütemények, tálcás desszertek hibátlan csomagolásához ideális csomagológép. A lezárt polietilén fóliatasakba csomagolt termék egy hőkamrába vagy hőalagútba kerül, ahol a hő hatására a zsugorfólia szépen rásimul a pékárura és felveszi annak formáját. A végeredmény egy zárt, védelmet és kellemes külsőt egyaránt biztosító csomagolás.

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy a zsugorfóliázó gép alkalmas-e fagyasztott termékek csomagolására is. Igen, használható fagyasztott pékáruhoz is, mivel a termékek nagyon rövid ideig vannak hőnek kitéve, ami nem befolyásolja a fagyasztott állapotot.

Zsugorfóliázó gépek az Uniotech kínálatában>>

2. Tasakoló gép

Ha friss, ömlesztett pékárut vagy napi fogyasztásra szánt sütőipari termékeket szeretne csomagolni, akkor egy függőleges tasakoló gép az ideális. A csomagolni kívánt termékek mennyiségének megfelelően kiválasztjuk a tasak méretét, a gép különböző méretű és anyagú, hermetikusan zárt tasakok elkészítésére alkalmas. Gyors és könnyű csomagolási mód.

Tasakoló gépek az Uniotech kínálatában>>

3. Flow pack csomagológép

Sok esetben a csomagolásba csak egyetlen termék, kenyér, péksütemény, szendvics stb. kerül. Amikor a termékeket egyesével csomagoljuk, akkor a flow pack csomagológép az ideális. Párna alakú csomagolást készít, amit 3 helyen zár le: felül, alul és hosszirányban. Gyors, praktikus és széles körben használt csomagolás.

Több információra van szüksége a sütőipari csomagológépek kapcsán? Csomagolástechnológusaink segítenek kiválasztani a leghatékonyabbat! Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>