Kinek ajánlott a keretes pántológép?
21okt

Mire jó egy keretes pántológép?

Egy keretes pántológépbe való befektetés rendkívül jó módszer az általános termelékenység növelésére és az üzem hatékonyságának javítására. Ez a remek gép nem csak arra alkalmas, hogy munkaerőt szabadítson fel, akit a gyártás más területein alkalmazhatunk, hanem arra is, hosszú távon profitot termeljen azzal, hogy lehetővé teszi a gyors, szakszerű csomagolást.

Egészen pontosan miben más egy keretes pántológép?

A keretes pántológép egy olyan asztali pántológép, aminek a lapjára egy pántszalag-vezető keret van szerelve. Ezen a kereten fut a pántszalag. Pántoláskor csak annyi feladatunk van, hogy a keretbe helyezzük a dobozt (terméket), a gép az előre beállított erővel ráfeszíti a szalagot, majd a szalagvégeket kontakt-, dörzs- vagy ultrahanghegesztéssel végteleníti.

Ezek a gépek percenként 20-55 pántolást tudnak elkészíteni típustól függően.

A keretes pántológépek teljesen automatizáltak, így képesek szignifikánsan lecsökkenteni azt az időt, amit az üzemben az áruk szállításra való előkészítésére fordítanak.

Kinek ajánlott a keretes pántológép?

Ahol nagy számú kartondobozt kell pántolni folyamatosan, a keretes pántológép jelenti az ideális megoldást. Alapesetben a kezelő helyezi be a dobozt a keretbe, és a pántolási folyamatot pedál, kapcsoló vagy akár egy szenzor indítja. A kezelő feladata, hogy a megfelelő pozícióban helyezze el a dobozt, hogy a pántszalag a helyére kerüljön, és a pántolás végeztével eltávolítsa a dobozt a keretből.

A következő szinten, ahol nagyobb mennyiségű vagy nagyobb súlyú dobozokról van szó, a dobozok görgőkön érkeznek a keret alá, a pántolási folyamat indítása egy szenzor segítségével történik. A görgősort össze lehet kötni egy szállítószalaggal, így pántolás után a dobozok tovább folytathatják útjukat mondjuk a raklap vagy a szállítőeszköz felé.

Egy gép nem csak egy szalagot tehet fel egy csomagra. Több pántszalagot is rögzíthet egy dobozon előre beprogramozott helyzetben vagy időközönként. Egy doboz esetén szerencsés lehet, ha két irányból is kerül rá szalag. Ez könnyen megoldható két keretes pántológép sorba szerelésével. Amíg a doboz az első pántológéptől eljut a másodikig, a görgőszalagon 90 fokot elfordul, így a következő pántszalag már haránt irányban kerül rá.

A folyamatot végigkövetheti ebben a rövid videóban:

A keretes pántológépek kiválóak nagy mennyiségű termék gyors és biztonságos pántolásához. Nagyobb fokú termelékenységet tesznek lehetővé, mivel jelentősen növelik a szállításra előkészített áru mennyiségét.

Keretes pántológépet keres? Nézzen szét itt>>