27szept

Légpárnás fólia vagy térkitöltő párna – melyik a jobb?

A térkitöltő csipsztől a papírlapokig számtalan megoldást találhatunk arra, hogy termékeinket megvédjük még a legmostohább szállítási körülmények során is. A választék valóban nagy, és egyre bővül, de egyik alternatíva sem tudja lekörözni népszerűségben a jó öreg légpárnás fóliát. A levegővel töltött buborékok és párnák valóban rendkívül jól tompítják a rázkódást, és minimálisra csökkentik a szállítás és anyagmozgatás során fellépő kockázatot. De mi alapján döntsük el, hogy légpárnás fóliát vagy térkitöltő párnát érdemes használnunk? Most megmutatjuk a különbségeket.

Miért használjon légpárnás fóliát?

A buborékcsomagolásnak vannak tagadhatatlan előnyei más csomagolóanyagokkal szemben. A legnagyobb kétségtelenül az, hogy az áru úgy ér célba, ahogyan elhagyta a gyár kapuját. Nagy mértékben véd a rezgésektől, az eséstől és ütésektől, kiküszöböli azokat a tényezőket, amelyek károsíthatják a terméket.

A becsomagolandó termékek méretéhez, térfogatához igazodva kell kiválasztani a megfelelő buborékcsomagolást. Minél nagyobb a termék, legyenek annál nagyobbak a légpárnás fólia buborékjai.

Néhány tipp a buborékfóliával való csomagoláshoz:

    • A buborékok mindig belülre kerülnek, a buborékos oldal érintkezik a termékkel. A buborékos oldal jobban tudja követni a termék formáját, és így sokkal vastagabb védőréteget tudunk kialakítani.
    • Az érzékeny árucikkeket akár több réteg buborékcsomagolásba is betekerheti.
    • A terméket mindig teljesen be kell csomagolni, nem maradhat ki egy sarok, nem lóghat ki egyetlen rész sem. Senki sem szeretne tanúja lenni annak, amikor a rosszul alkalmazott csomagolóanyag leesik, és a termék védelem nélkül marad.

     

    Mikor használjon térkitöltő párnát?

    A levegőalapú térkitöltők családjának viszonylag új tagja a térkitöltő párna. Mivel a párnák nagyok, nagyobb méretű tárgyakhoz ajánlottak, elsősorban ott, ahol a légpárnás fólia már nem képes elég védelmet nyújtani, illetve használata nem túl gazdaságos. A hagyományos buborékfóliával ellentétben a térkitöltő párnák nem foglalnak túl sok helyet a raktárban, ugyanis tömlő fóliaként érkeznek, amit elég közvetlenül a felhasználás előtt felfújni egy speciáis berendezéssel. (Természetesen ma már a buborékfóliát is feltölthetjük mi magunk levegővel. Ez az a bizonyos buborékfólia, amit nem lehet kipukkasztani.)

    Légpárnás fóliát keres? Nézze meg az Uniotech kínálatát>>

    Térkitöltő párnára van szüksége? Gyártsa saját magának>>