25szept

Csomagológépek az 50 éves Minipack-Torre tapasztalatával

Az idén 50 éves a világ egyik vezető csomagológépgyártója, az olasz Minipack-Torre, amelynek zsugorfóliázó gépei nálunk is nagy sikert arattak. 50 év tapasztalata bármelyik iparágban nagy előnyt jelent, a csomagológépek terén pedig garancia arra, hogy minőségi csomagolást készítő, gyors és költséghatékony gépet szerezhetünk be.

Milyen csomagológépeket gyárt a Minipack-Torre?

Kiindulópontunk: a világ csomagológépgyártása rendkívül sokszínű, és éppen ezért nehéz feladat kiválasztani a megfelelő csomagológépet. A Minipack-Torre csomagológépei 5 nagy csoportba sorolhatóak, és nagyjából lefedik az élelmiszeripar igényeit.

1. Vákuumfóliázók. Feladatuk eltávolítani a csomagolásból az oxigént, megakadályozni az oxidálódás folyamatát, és ezáltal meghosszabbítani az élelmiszerek eltarthatóságát. A Minipack-Torre négyféle vákuumfóliázó gépet gyárt: külső vákuumos gépek, kamrás vákuumfóliázók, duplakamrás vákuumozók és teljesen automatikus gépek. Míg az első kettő a háztartási és a kis- és középvállalkozások igényeit hivatott kielégíteni, a harmadik és negyedik típus ipari alkalmazásokhoz, nagy laboratóriumok munkafolyamataihoz lett tervezve.
Tovább a Minipack-Torre vákuumfóliázókhoz>>

2. Zsugorfóliázó gépek. Zárt és esztétikus csomagolást készítenek. Csomagolóanyaga a hőre zsugorodó fólia, ami hő hatására rásimul, illetve közelít a termékhez. Az olasz gyártó nagysikerű automata gépcsaládja a Pratika. Ennek remek darabja a Pratika 55 Smart, ami egy teljesen automatikus zsugorfóliázó gép beépített zsugoralagúttal. Nagy előnye, hogy 3-szor kisebb méretű, mint az automata zsugorfóliázó gépek általában.
Tovább a Minipack-Torre zsugorfóliázókhoz>>

3. Flow pack csomagológépek. Ezek a gépek készítik azokat a kipárnázott zacskókat, amelyekkel naponta találkozunk csipszek, édes és sós ropogtatnivalók, édességek, péksütemények és számos más (nem csak élelmiszeripari) darabáru kapcsán. Népszerűségének titka a gyorsaság (a Miniflow 600 például 120 terméket is becsomagol percenként) és az alacsony csomagolási költség.

4. Övező zsugorfóliázó gépek. Ásványvizes és üdítős palackok, konzervek, dobozos italok gyűjtőcsomagolásához használják, a csomagolt termék méretétől függően 6-8-10 vagy több terméket egyesít zsugorfóliával. Nagyszerűen beépíthető csomagoló sorokba is.

5. Tasakoló gépek. A kézi tasakolást váltják ki, általában ömlesztett árut csomagolnak különböző anyagú és nagyságú tasakokba. Vannak vízszintes és függőleges tasakoló gépek, leggyakoribbak a függőlegesek. Ezek kezelése egyszerű, sokféle fóliatípussal csomagolnak, és egyetlen gép különböző méretű tasakokat készíthet pékáruhoz, zöldséghez és gyümölcshöz, vagy akár kis méretű alkatrészekhez. A vízszintes tasakolókat általában a nyomdaiparban használják, de elméletileg bármilyen terméket becsomagol A3-as méret alatt.
Tovább a legújabb generációs X-Bag Evo tasakoló csomagológéphez>>

Ha bármelyik csomagológép felkeltette érdeklődését, az Uniotechnél tesztelheti vásárlás előtt! Vegye fel a kapcsolatot velünk itt>>