A pántológép legfontosabb előnyei
20szept

Biztonság egyszerűen: a pántológép legfontosabb előnyei

Az a tény, hogy egy rakat köré fólia van tekerve, még nem jelenti azt, hogy a termékek tökéletesen védve vannak mindenféle sérüléstől. Az, hogy a doboz le van ragasztva, még nem jelenti azt, hogy a tartalmát sikerült mindenféle károsodástól megóvnunk. Mai blogcikkünkben a pántolás alapjait mutatjuk be, illetve azt, miért nélkülözhetetlen a pántológép használata bizonyos termékek szállításához.

Induljunk ki abból, hogy a pántolás tökéletes mód az árucikkek, a kartondobozok vagy a csomagok lezárásához a biztonságos szállítás érdekében: gyors, hatékony és minimális az anyagigénye. A pántológépeknek köszönhetően a pántolással raklapokra rögzített termékek és a pántolt dobozok a megfelelő védelmet kapják ahhoz, hogy sérülések nélkül jussanak el a célállomásra.

Követelmények és elvárások egy pántológéppel szemben

Nyilván egy pántológép sokféle követelménynek és elvárásnak kell megfeleljen. A pántszalagot úgy kell felhelyezni, hogy
1. megbízhatóan fogja össze az árukat a szállítás és a tárolás során,
2. a kellő mértékben feszüljön rá a rakatra, dobozra, ne tegyen kárt benne,
3. a pántszalagokat úgy lehessen eltávolítani a felhasználáskor, hogy a termékek ne sérüljenek.

A zárási folyamat ugyanakkor legyen a lehető leggyorsabb, de maradjon költséghatékony is.

Maga a pántolási folyamat, vagyis a pántológép használata egyszerű: legyen az kézi, félautomata vagy teljesen automata berendezés, a gyártók egyszerű munkafolyamatok kialakítására törekednek. Egy kézi pántológép használatánál ugyan jól jön a tapasztalat, hiszen a pántszalag megfeszítése manuálisan történik, egy automata gép esetében ezt a gép az előre beállított feszítőerő alapján végzi. A pántolandó (dobozolt vagy raklapra felhelyezett) termékek bekerülnek a gépbe. Ezt követően a gép a kívánt ponton elhelyezi a pántot a termékek körül, és összehúzza azt, majd végteleníti pántszalag végei – hegesztéssel vagy például a Mosca pántológépei esetén szabadalmaztatott ultrahangos technológiával.

A pántolás minden iparágban és mindenféle anyagtípus esetén megfelelő lezárást biztosít. Legyen szó akár élelmiszeriparról, gyógyszeriparról, nyomdaiparról vagy építőiparról, polisztirolról, hullámkartonról, műanyagról vagy fáról, a pántológépek minden csomagot azonos minőséggel pántolnak. Különösen népszerűek a csomagküldő és logisztikai üzletágban, amely ágazatok nagy forgalmat bonyolítanak le. Ez talán a legjobb bizonyíték a pántológépek hatékonyságára és megbízhatóságára.

Az sem mellékes, hogy a pántolás a csomagolás olyan formája, aminek nagyon kicsi a csomagolóanyag-felhasználása. A műanyag vagy fém pántok újrahasznosíthatók, ráadásul nem hagynak nyomot a termékeken vagy kartondobozokon, ami egy ragasztós eljárás esetén már korántsem egyértelmű.

Pántológépet keres? Nézzen szét az Uniotech pántológép kínálatában>>

Ha nem találta meg azt, amit keresett, esetleg egyedi csomagológépsorra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>