Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 KR-ZV pántológép
03aug

Pántológép könnyű termékek raklapon való rögzítéséhez: újdonság a Moscától!

Amikor könnyű termékeket pántolással rögzítünk raklapra, raklaptargoncára vagy -ketrecre, egy robosztus, méretes pántológépre van szükségünk. Eddig legalábbis így volt. A Mosca újdonsága, az EVOLUTION SoniXs MS-6 KR-ZV kompakt és költséghatékony gép, ami minden szempontból szeretne megfelelni a megrendelői elvárásoknak. Kifejlesztésekor a cél egyrészt az volt, hogy kisebb méretű, könnyebben mozgatható gépet készítsenek, másrészt a költséghatékony csomagolásra is tekintettel kellett lenni, mint állandó elvárásra.

Lássuk, mit tud még a Mosca új pántológépe!

A Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 KR-ZV nem csak olcsóbb, mint robosztusabb elődje, a nagysikerű KZV-111, de hatékonyabb is, mivel könnyen állítható a speciális igényeknek megfelelően.

A szalagfeszítés erőssége alacsony tartományban mozog (max. 450 N), és ez a Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 KR-ZV egyik legnagyobb előnye a nagyobb gépekkel szemben. A csökkentett feszítőerőnek köszönhetően a gép beépített biztonsági szekrény nélkül használható önállóan vagy meghajtás nélküli szállítópályák részeként. És ennek nem csupán az az előnye, hogy a gép kevesebbe kerül. Arra sincs szükség, hogy a gépkezelő elhagyja a biztonsági zónát a pántolás alatt, ami lehetővé teszi a csomagok gyorsabb feldolgozását.

A mozgatható hegesztőegység és hevedernyílás a hétköznapi használat során is könnyebben használhatóvá teszik a pántológépet. Ezeknek köszönhetően ugyanis a termékeknek nem kell tökéletesen igazodniuk a referencia élhez ahhoz, hogy tökéletesen biztonságosan legyenek pántolva. Ez nyilván nagyobb rugalmasságot biztosít a kezelő számára. A mozgatható hevedernyílás azért nagy előny, mert a pántszalag könnyebben manőverezhető a deszkák, lábak stb. között, és a raklapra való rögzítést a talajon is meg lehet valósítani.

A pántolást vezérelhetjük manuálisan a kezelőpanelről, illetve egy lábkapcsoló segítségével, de a gép automatikusan is aktiválhatja.

Állítható pántolókeret: a hevedervezető keret 200 mm-es eltolásokkal állítható a termékek méretéhez igazítva.

Itt is megtaláljuk a jól ismert Mosca-standardokat

Az egyik a SoniXs Standard 6 ultrahangos hegyesztőegység, ami minimális kopással hegeszti a szalagvégeket. A hegesztőegység a pántolókeret oldalán helyezkedik el, hogy lehetővé tegye a talajközeli végtelenítést.

Szeretné, hogy a pántológép ne álljon le a szalagtekercs cseréjekor? A gép opcionálisan bővíthető kettős pántszalag-adagolóval. Amikor az egyik tekercs elfogy, a gép automatikusan a másikra vált. Míg a második tekercset használja, az elsőt ki lehet cserélni.

Mosca és egyéb pántológépek változatos alkalmazásokhoz>>