A fóliahegesztő legfontosabb előnyei
25júl

Melyek a fóliahegesztő legfontosabb előnyei?

Az elképzelhető legegyszerűbb csomagolás: a terméket egy tasakba tesszük, és a tasakot lezárjuk. Ha fontos a sebesség, akkor egy fóliahegesztő géppel gyorsíthatunk a csomagolási folyamaton. A gép működési elve egyszerű: a hegesztőpofa felmelegszik, átadja a hőt a hőre lágyuló műanyag csomagolásnak. A rétegek megolvadnak és összetapadnak, erős és esztétikus zárás jön létre.

Lássuk, miért éri meg fóliahegesztő géppel zárni le a tasakokat!

Egyszerű használat, nem kell várni arra, hogy üzembe helyezzük
Amikor tasakot akar lezárni, nincs szükség nagy előkészületekre. A hegesztőpofák azonnal felmelegszenek, nem kell várakozni a munka megkezdése előtt. A géppel könnyű dolgozni, nem igazán van lehetőség hibázni.

Kisebb energiafogyasztás
Ha a fóliahegesztő azonnal felmelegszik, akkor kevesebb energiát használ, illetve hatékonyabbá teszi a munkát: egységnyi idő alatt több csomagolást készíthetünk vele. A régi gépek nem voltak ilyen takarékosak, több energiát és munkaerőt igényeltek.

Nincs folyamatos melegítés
A korszerű gépek csak akkor melegítik a hegesztőhuzalt, amikor a gép hegeszt. Ezért a készülék használata sokkal biztonságosabb. Korábban a nemkívánatos égési sérülések a forró hegesztőhuzal érintéséből adódtak. Az új fóliahegesztő gépek esetében a munkahelyi sérülések kockázata jóval kisebb.

Lég- és vízmentesen lezárják a tasakot
Erre a legjobb bizonyítékok azok a tasakolt élelmiszerek, amelyek csomagolásán belül egy fűszeres olajat, szószt vagy öntetet tartalmazó tasakot találunk. A kisebb tasak tartalma nem érintkezik a nagyobb tasakéval. Ugyanígy a légmentesen zárt tasak megakadályozza, hogy kívülről bármiféle szennyeződés, por bekerüljön a tasakba.

Egyenletes, cseppmentes zárás
Az elektromágneses fóliahegesztőkkel magas minőségű, egyenletes zárás hozható létre, ami az élelmiszeripar és a gyógyszeripar magas higiéniai követelményeinek is eleget tesz. Az elektromágnes zárva tartja a hegesztőpofákat a hevítés és a hűlés teljes folyamata alatt, ezért optimális minőségű hegesztés, tiszta és egyenletes varrat jön létre.

A fóliahegesztő gépnek számos típusa létezik, ezek különböző méretben rendelhetők attól függően, hogy mekkora tasakot kell lezárni. Az élelmiszeripartól a vegyiparon át a logisztikai iparágig számos helyen alkalmazzák, teljesen automata, csomagolósorba illeszthető változata is létezik.

Fóliahegesztő gépet keres? Nézze meg az Uniotech kínálatát>>