Miért hasznos egy csomagológép az élelmiszeripari üzemeknek?
17júl

Miért hasznos egy csomagológép az élelmiszeripari üzemeknek?

Az élelmiszeriparban kulcsfontosságú a termékcsomagolás, elengedhetetlen a termék legjobb minőségének megőrzéséhez, megőrzi az ízeket és illatokat, biztonságossá teszi a tárolást, az értékesítést és a felhasználást. Egyúttal megvédi az élelmiszert a szállítás során a káros fizikai hatásoktól. Mit ad ehhez a folyamathoz egy korszerű csomagológép használata? Röviden összefoglalva a lényeget azt mondhatjuk, hogy a csomagológép új szintet valósít meg a termék tervezésében, gyártásában és értékesítésében.

Ahogyan a vásárlói igények és elvárások nőttek, a piaci környezet, a verseny egyre inkább kiéleződött, úgy fejlődtek a csomagológépek is: egyrészt a termelés növekedésével összhangban nőtt a csomagolási folyamatok sebessége, másrészt tökéletesedett a csomagolási technológia. Minden csomagológép-gyártó folyamatosan fejleszti a gépeit, hogy az élelmiszeripari termékek csomagolása magas esztétikai színvonalat képviseljen. Ennek ugyanis nagy szerepe van az értékesítésben.

Egy csomagológép rendkívül sok módon segíti egy élelmiszeripari üzem működését

  • Gyors gyártási folyamatokat tesz lehetővé, és időt takarít meg.
  • Biztosítja a végtermék magas minőségét.
  • Kevesebb emberi erőforrást igényel.
  • Nagyon hatékonyan védi a terméket a külső káros hatásoktól.
  • Hozzájárul, hogy a termék hosszan megtartsa az ízét, illatát, színét.
  • Meghosszabbítja a termék élettartamát.
  • Csökkenti a munkaerő-költségeket.
  • Felgyorsítja a megrendelések teljesítését.
  • Hozzájárul a kapacitás növeléséhez.
  • A vonzó csomagolás segíti az értékesítést és ezáltal a profit növelését.
 

Csomagológépek, amelyek kifejezetten hasznosak az élelmiszeripar számára

Néhány csomagológépnek nagy szerepe van az élelmiszeripar mint üzletág folyamatos bővülésében és terjeszkedésében.

Tasakoló gépek. Elengedhetetlenek azon vállalkozások számára, amelyek tasakokat használnak a csomagoláshoz. A tasakoló gép kiváló minőségű csomagolást készít, ami védelmet nyújt a nedvesség, a por, a fény ellen, és hozzájárul ahhoz, hogy az élelmiszerek tökéletes minőségben jussanak el a vásárlóhoz.

Vákuumfóliázó gépek.Azzal, hogy elzárják az élelmiszert a levegővel való érintkezéstől, hatalmas előnyt biztosítanak: jelentősen meghosszabbítják a termék eltarthatóságát, miközben az élelmiszer nem veszít a minőségéből.

Zsugorfóliázó gépek. Gyors és hatékony védelem a környezet káros tényezőivel szemben, ráadásul sok esetben a termék szavatosságát is kitolja. A gyűjtőcsomagolás egyik legkedveltebb formája.

Stretchfóliázó gépek. A raklapokon való szállítás alapvető csomagológépei. A segítségükkel minimálisra csökkenthető a szállításból, anyagmozgatásból adódó kár, az élelmiszeripari termék tökéletes minőségben jut el a vásárlóhoz.

Az Ön vállalkozásának melyik csomagológép lenne a leghasznosabb? Szakmérnökeink segítenek kiválasztani>>