02júl

Miért használjuk a szendvicsnyomtatást az egyedi tapadószalagokhoz?

Az Uniotechnél szendvicsnyomtatással készítjük az egyedi nyomtatott tapadószalagokat. Ennek a nyomtatási technológiának a nagy előnye, hogy magas minőségű a nyomtatott kép, az eredmény pedig tartós, karcmentes és kopásálló, ugyanis a nyomtatott kép fölé vastag lakkréteg kerül. Vagyis a rétegrend a következő: ragasztó – fólia – festékréteg – lakk.

Hogyan készülnek az egyedi tapadószalagok?

Lássuk először azt, miben különbözik a szendvicsnyomtatás a klasszikustól.

Klasszikus nyomtatás esetén az alapanyag már előre le vagy gyártva (rajta van a ragasztóréteg). Flexó nyomtatással a festék közvetlenül a ragasztórétegre kerül, már nem lehet olyan tartós hatást elérni, mint amit a szendvicsnyomtatás biztosít. Ezért azt szokták tanácsolni, hogy ezeket a tekercseket lehetőleg 6 hónapon belül használják fel, és ne raktározzanak belőlük túlságosan nagy mennyiségeket, maximum annyit, amennyi 2 évre elegendő. Ennek a technológiának az előnye a gyors szállítási határidő és a gyártási mennyiségtől való függetlenség. 

A szendvics technológia igényesebb a hagyományosnál. A nyomtatás a tapadószalag külső oldalán történik, erre pedig erős lakkréteg kerül. A lakkréteg védi a nyomtatott képet, és fényes felülete miatt ragyogóvá teszi a színeket. A szendvics technológia – mivel bonyolultabb folyamatról van szó – közepes, de különösen a nagy megrendelésekhez ideális. 

Ha Ön 6 hónap alatt 500 vagy annál több tapadószalag-tekercset használ fel, akkor a szendvicsnyomtatás által nyújtott minőség, a ragyogó színek és a nagyobb védelem Önt is meg fogják győzni.

Mi a szendvicsnyomtatással készült tapadószalagokat részesítjük előnyben, mivel fontosnak tartjuk, hogy a legmagasabb minőséget tudjuk nyújtani az ügyfeleinknek. Valóban kicsit többet kell várni egy rendelés esetén, mint a flexó nyomtatásnál, de nem kell attól tartani, hogy a szalag veszít a minőségéből, és nem kell számon tartani, hogy mikor rendeltük.

Egyedi tapadószalag gyártásánál első lépésként mindig a klisé legyártásával kezdünk. Ez azt jelenti, hogy az Öntől kapott grafikai elemet egy lézergravírozó gép segítségével visszük át a klisére tökéletes formahűséggel. A lézergravírozó gép a részletgazdag ábrák esetén is pontos képet készít, ez a szendvicsnyomtatás technológiájával társítva valóban magas minőségű, gyönyörű nyomtatott képet eredményez. 

Az új technológiák új lehetőségeket adnak a megrendelőknek. Válassza a legmagasabb minőségű egyedi tapadószalagot versenyképes áron! Egyedi tapadószalag árajánlat kérése itt>>