automata csomagológép
19jún

10 csomagológép képpel és rövid leírással

Számos iparágat szolgálnak ki, több ezer modell van a nagytól a kicsiig: a csomagológépek alkalmasak az árucikkek becsomagolására, töltésére, rögzítésére, a tároláshoz és szállításhoz szükséges védelem kialakítására.

Az alábbi lista olyan csomagológépeket tartalmaz, amelyeket az egész világon használnak. Mindegyik gépnek számos típusa van, amelyek méretben igen eltérőek lehetnek, viszont ugyanazokat az alapvető funkciókat látják el. Természetesen a lista bővíthető, ezúttal csak egy rövid bevezetőt állítottunk össze.

Bevezető a csomagológépek színes világába

1. A zsugorfóliázó gép

Hő segítségével tökéletesen a termékre simuló fóliacsomagolást hoz létre: ez a csomagológép ugyanúgy kedvence az élelmiszeriparnak, mint a nyomdáknak. Egy ilyen kamrás zsugorfóliázó akár 300 terméket is becsomagol óránként.

2. A vákuumfóliázó

Miután kiszívta a levegőt, hegeszti a tasakot: a vákuumfóliázó oxigénhiányos környezetet hoz létre, ami jelentősen meghosszabbíthatja az élelmiszerek eltarthatóságát.

3. Légpárnás tasak gyártó gép

A légpárnás tasak gyártó gép levegővel tölti fel az előre perforált és hegesztett tömlőfóliát, az így nyert légpárnás tasakokkal az üres helyeket töltik ki a csomagolódobozokban. A légpárnás tasakok remekül védik az árut a szállítás és az anyagmozgatás során.

4. A stretchfóliázó gép

Másnéven raklapfóliázó: a termékek raklapra való rögzítését végzi. A stretchfólia szorosan körülveszi a raklapot, hogy szállítás során dobozokat, termékeket stabilan tartsa. Egyik elterjedt típusa a forgótányéros, a raklap forgatása közben a fóliatekercs függőleges irányú mozgást végez, hogy teljes magasságában becsomagolja a raklapot.

5. A kézi pántológép

Kicsi és könnyű gép, de ez ne tévesszen meg senkit! Akár nehézipari környezetben is megállja a helyét, automatikusan feszíti meg és végteleníti a pántszalagokat. Mivel akkumulátoros, nincs áramforráshoz kötve, változatos munkakörülmények között is használható.

6. Fólia hegesztő gép

Nincs ennél egyszerűbb módja egy tasak lezárásának, nem véletlen, hogy a fólia hegesztők rendkívül elterjedt csomagológépek. Változatos alapanyagú tasakokat zárnak le, kitűnő víz- és levegőmentes hegesztést készítenek.

7. Dobozzáró gép

Tapadószalag segítségével zárja le a dobozokat. A kézi ragasztással szemben mindig egységes hosszban és mindig a doboz közepén történik a ragasztás. A dobozokat egyszerre zárja felül és alul.

8. Tasakoló gép

A tasakoló gép különböző méretű termékekkel (akár por állagúval is) tölt fel tasakokat, majd lezárja azokat. Ez a csomagológép lehetővé teszi, hogy minden alkalommal állandó mennyiségű termék kerüljön egy tasakba.

9. Zsugoralagút

Hő és egy szállítószalag segítségével tartós és nagy teherbírású gyűjtőcsomagolásokat készít. A hő hatására zsugorodó fólia szépen rásimul a termékekre, és rögzíti az egymáshoz viszonyított helyzetüket. Palackok, konzervek, papírdobozok és műanyag tégelyek gyűjtőcsomagolásához ideális.

10. Asztali pántológép

Tökéletesek dobozok lezárásához, illetve több elem összekapcsolásához. A műanyag pántszalagok feszessége állítható, ezért érzékeny termékek pántolásához is ajánlott. A teljesen automatikus gépek akár több hevedert is felhelyeznek másodpercenként.

Olyan csomagológépet szeretne, amivel vállalkozása egészen biztosan jól jár? Forduljon csomagolástechnológus munkatársainkhoz, szívesen segítünk>>