04jún

Melyek a leghatékonyabb pántológépek a faipar számára?

Maximális pántolóerő a faipar szolgálatában: a május végén Hannoverben megrendezett Ligna nemzetközi erdő- és faipari szakkiállításon a Mosca bemutatta négy olyan pántológépét, amelyek magas hatékonysággal alkalmazhatók fa- és deszkaáru pántolására. Egy olyan új fejlesztéssel is előrukkoltak, ami kifejezetten a nehézipari alkalmazásokat teszi gyorsabbá és precízebbé.

Nagy teljesítményű pántológépek nehézipari felhasználásra

A kiállításon először láthattuk a Mosca KOV-111-16 pántológép új változatát, melynek újdonsága a nagy teljesítményű hegesztőegység. Ennek a gépnek a feszítőereje egészen 7000 N-ig terjed, és lehetővé teszi 19 mm-es pántolószalag használatát az igazán nehéz termékek esetében. Ideális választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek gyorsan és hatékonyan biztosítaniuk kell a nagy mennyiségű fűrészáru szállítását rövid szállítási határidővel.

Ha nagy mennyiségű fűrészárut, forgácslapot vagy más faipari terméket készítenek elő szállításra, a Mosca pántoló technológiája zökkenőmentesen és hatékonyan működik. Elsőrendű fontosságú, hogy a pántolás a lehető legkevesebb időt vegye igénybe. A nagy teljesítményű hegesztőegységnek köszönhetően olyan pántológép született, ami kifejezetten a faipar igényeihez alkalmazkodik. Akár 10000 N szakítószilárdság is elérhető a segítségével, ideális nehéz termékek pántolásához.

Kompakt pántolás a Mosca MK-50 pántológép segítségével

A kiállításon bemutatkozott az MK-50, a nem raklapon rögzített súlyos rakományok pántológépe, illetve a RO-M-RI és a RO-MP-6 T, amelyek különösen alkalmasak a hosszú, keskeny termékek, mint amilyenek a tetőlécek vagy profilozott faáruk kötegelésére.

Az MK-50 eredetileg a kerámiaipar igényeihez igazodva lett kifejlesztve. Strapabíró gép, amit tokozott csapágyai és elektromechnikai alkatrészei megvédenek a kopástól és meghibásodástól.

Megoldás a hosszú és keskeny termékek számára

Mind a RO-M-RI, mind a RO-MP-6 T megbízhatóan rögzíti a hosszú, keskeny termékeket, a tetőléceket és profilozott faanyagokat, amelyek akár 8 méter hosszúságúak is lehetnek. Mindkét pántológép teljesen automatikus, elsősorban gyártósorba integrálva használják őket. A hosszú faáruk egyidejű több ponton való rögzítéséhez egyszerre több RO-M-RI gép csatlakoztatható.

A RO-MP-6 T költséghatékony alternatíva az 1 méter hosszúságú vagy hosszabb termékek hosszirányú adagolására. A hegesztőegység egy különösen szűk csúszkát használ a keskeny áruk (65 mm szélességtől) szoros pántolásához.
Nehézipari alkalmazáshoz keres pántológépet? Nézze meg az Uniotech raklappántoló gépeit>>