25márc

A műanyag tasak gyártás kérdése: olcsóbb lesz tőle a csomagolás?

Ha a csomagolásra gondolunk, elsősorban a termékek védelme, szállításra és tárolásra való felkészítése, eltarthatóságának meghosszabbítása jut eszünkbe. Aki a saját termékének keres csomagolást, az tovább megy: az alapfunkciók optimális teljesítése mellett a költséghatékonyság is jelentős tényező a számára. A műanyag tasak gyártás remek segítség a csomagolási költségek csökkentésében.

A műanyag tasak gyártáshoz kevesebb alapanyag és kevesebb erőforrás szükséges

A csomagolást nyilván úgy akarjuk olcsóbbá tenni, hogy az ne a minőség rovására történjen. Ezért a gyártási folyamatot kell olcsóbbá tenni:

  • Korszerű gépekkel csökkentett energiafogyasztás a gyártás során
  • kisebb CO2-kibocsátás
  • kevesebb alapanyag felhasználása
  • kevesebb hulladék a termelés során

A műanyag tasak gyártásunk teljesíti a fenti követelményeket. Kevesebb erőforrást használ fel, ezáltal kisebbek a költségek. Ezért tud maga a csomagolás is olcsóbb lenni, és ez az Ön költségvetése szempontjából is jó hír.

Milyen előnyei vannak a flexibilis műanyag csomagolásnak a merev csomagoláshoz képest?

1. Általában kevesebb alapanyagot használ fel, a műanyag tasak gyártása kevesebb energiát használ fel.

2. A gyártási folyamat során kevesebb hulladékot termel, és a termék védelméhez szükséges minimális anyagmennyiséget használja fel.

3. A tasakok segítségével tárolási és szállítási költségeket spórolhat. Egyrészt azért, mert a csomagolás helyigénye minimális, ennek köszönhetően a optimálisan tudja kihasználni a teret a gyűjtőcsomagoláson belül, a raktárban és a szállítóeszközben. Az ideális térkihasználásnak és a csomagolóanyag kis tömegének köszönhetően egyszerűbb és olcsóbb a termékek szállítása, ami kevesebb üzemanyag-felhasználást és CO2-kibocsátást jelent.

Egy 2009-es esettanulmány (Dow Presentation; FPA Case Studies) azt vizsgálta, hogy mennyi csomagolóanyagra van szükség 27 kg termék becsomagolásához. Az eredmények magukért beszélnek. 27 kg termék becsomagolásához szükség van:

  • 22,5 kg üvegre vagy
  • 2,7 kg PET (nem rugalmas) műanyagra vagy
  • 1,4 kg alumíniumra vagy
  • 0,7 kg flexibilis műanyag csomagolásra

Mi az Uniotechnél arra törekszünk, hogy a műanyag tasak gyártás során csökkentsük az előállítás során keletkező hulladék mennyiségét. Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy minimálisra csökkentsük a környezetre gyakorolt hatását.

A csomagolás kulcsfontosságú a modern életmód és az élelmiszer-biztonság szempontjából, a flexibilis műanyag csomagolásnak megvan az a hatalmas előnye, hogy általában több erőforrást takarít meg, mint amennyit fogyaszt.

A rugalmas csomagolás csökkenti a hulladék mennyiségét, miközben megőrzi és védi a termékeket, amíg el nem fogyasztják.

Az Uniotechnél a PE és a BOPP tasakok hatalmas választéka érhető el: a standard méreteket raktárról, az egyedi méretű tasakokat rövid gyártási határidővel tudjuk biztosítani. 5 cm-től 70 cm-ig bármilyen BOPP tasakot le tudunk gyártani.

A műanyag tasak gyártás részleteit, árait illetően keresse munkatársainkat>>