13febr

A raklapfóliázó gép előnye: miért kerül Önnek sokba a kézi csomagolás?

Induljunk ki egy közismert tényből: a sikeres termelés kulcsa a zökkenőmentes, hatékony termékáramlás. A termelési sebesség adott, állandó: nincsenek megszakítások, leállások mert az egyik részleg nem tudja utolérni a másikat. Még főszezon idején, vagy akkor sem, ha egy váratlanul nagy megrendelés fut be. Ha eddig a legnagyobb hajtás idején is kénytelen volt a csomagolás terén kézi munkaerőre hagyatkozni, akkor itt az ideje, hogy megismerkedjen a raklapfóliázó gép biztosította előnyökkel.

 

Raklapfóliázó gép segítségével véget vethet a pénzkidobás alábbi formáinak

 

  1. Alacsony hatékonyságú csomagolási műveletek. Ha Ön 20 raklapnál többet csomagol naponta, akkor kezd fontossá válni a csomagolási műveletek sebessége. A csomagolás sebességének növelésére jelenleg nem ismerünk jobb módszert, mint a gépesítés. Válasszon bármilyen modellt: forgótányérosat (ami a rakatot forgatja), forgókarosat (a fóliázó kar forog a rakat körül) vagy önjáró stretchfóliázót (kis helyigényű gép, ami a legnagyobb rakatokat is körüljárja) ‒ biztos lehet benne, hogy nagyot fog lendíteni a termelés hatékonyságán.

 

  1. Emberi tévedések és hibák. Ahol emberek dolgoznak, ott számolni kell az emberi tényezőkkel. Ahol gép dolgozik… A raklapfóliázó gép hosszú órákon keresztül fog csomagolni úgy, hogy a minőség egyenletes lesz. Akár több műszakon át is. Nem fog több, sem kevesebb csomagolóanyagot felhasználni, csak annyit, amennyire programozva van. Ezért lesz Önnek végtelenül egyszerű átlátni a csomagolóanyag-fogyasztást. Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de a gépi raklapfóliázás akár 75%-kal is csökkentheti a stretchfólia-felhasználást!

 

  1. Változó minőség. Ahogy már az előző pontban is írtuk, a raklapfóliázó gép garantáltan a legmagasabb minőséget fogja nyújtani a stretchfóliázás terén ‒ mondhatni éjjel-nappal. Csökkenni fog a sérült termékek aránya is: nem fog többé gond adódni abból, hogy valamelyik raklap elégtelenül volt becsomagolva. Ne feledje, a sérült áru még rosszabb, mint az elveszett áru: a kártérítés, a javítás vagy a csere plusz költségeket jelent a vállalkozása számára.

 

  1. Állandóan növekvő munkaerő-költségek. Rendszeresen olvasni a hírekben, hogy a munkaerő-intenzív iparágakban növekednek a termelési költségek. Az ok mindig ugyanaz: nőttek a munkaerő költségei. A folyamaton változtatni nem lehet, legfeljebb kikerülni. Gépesítéssel, automatizálással.

 

Raklapfóliázó gépek az Uniotech választékában>>

 

Tudta, hogy az Uniotech oldalán található csomagológépek mindegyikét nem csak megvásárolhatja, de bérelheti is? Akár egyetlen hónapra is köthet bérleti szerződést raklapfóliázó gépre>>