14nov

Miért nélkülözhetetlen a pántológép a dobozok lezárásához?

 

A pántolás tökéletes módja az áruk és csomagok biztonságos csomagolásának és a szállításhoz való előkészítéséhez. Gyorsan, hatékonyan és minimális anyaghasználattal végezhető el. A pántolás mindenféle anyaghoz, mérethez és formához alkalmazható. Bármi legyen is a terméke, biztos lehet abban, hogy létezik megfelelő pántológép a csomagolásához.

 

A pántológép és a tipikus Fefco-kartondoboz

Az európai csomagolási szabványoknak megfelelő kartondobozok különösen alkalmasak a pántolásra. Vegyük például a tipikus 0203 Fefco-kartondobozt (a Fefco-katalógusban négy számjegyű kódok alapján azonosítják be a kartontermék-szerkezeteket). Az egymást átfedő alsó és felső szárnyakkal ellátott kartondobozt számos termékhez használják. Egy pántológép segítségével ezek a dobozok biztonságosan lezárhatók, a pántszalagok jól védik az értékes árut szállítás, anyagmozgatás és tárolás alatt.

 

Az alapkérdés az, milyen követelményeknek kell eleget tennie manapság egy lezáró megoldásnak? A lezáró megoldás egyrészt biztonságos kell legyen, és megbízhatóan kell óvja az árut szállítás és tárolás közben. De ez még nem elég. Ma már követelmény az is, hogy a zárási folyamat a lehető leggyorsabb legyen, miközben továbbra is költséghatékony marad.

 

A pántolt csomagot könnyen kinyithatjuk a csomagolás károsítása nélkül. Mivel a pántszalagok nyomdázhatók, a célállomáson egyetlen szempillantással felmérhető, hogy az áru bontatlanul, hiánytalanul érkezett-e meg. Az egyedi pántszalagot ugyanis kizálóga az Ön pántológépe helyezheti fel, ennek hiánya pedig már dézsmálásra utaló egyértelmű jel.

A pántológép gyerekjátékká teszi a lezárást

 

Hogy mit tud egy legújabb generációs pántológép, azt legegyszerűbben egy piacvezető csomagológépgyártó berendezésein követhetjük nyomon. A Mosca pántológépek küldetése, hogy ne csak biztonságosan, hanem hatékonyan, gyorsan és költséghatékonyan is rögzítsék a termékeit, rakományát – részben vagy teljesen automatikusan. A folyamat egyszerű. A lezárandó csomagolt termékeket be kell tenni a gépbe. A gép ezután elhelyezi a pántszalagot a kívánt helyzetben a doboz körül, megfeszíti, majd a pántszalagot a szabadalmaztatott ultrahangos SoniXs technológiával hegeszti. Nyitáshoz húzza meg határozottan a záró varratot. A pántszalag egy darabban eltávolítható.

 

Ha Ön PP, PET vagy PLA termékeket csomagol, akkor pántolással drasztikusan csökkentheti a csomagolóanyag mennyiségét, és ezzel együtt természetesen a csomagolás költségeit is. Az elhasznált pántszalagok könnyen újrahasznosíthatók, ehhez ebben a blogcikkünkben  mutatunk egy remek módszert. Ezenkívül a pántolt termékeken nem maradnak vissza ragasztóanyagok, mint ragasztóoldatok vagy tapadószalag használata esetén. Ez megkönnyíti a kartondobozok eldobását, a pántolás ebből a szempontból is a fenntartható csomagolási megoldások közé tartozik.

A csomagok fóliával való csomagolása például jelentősen növeli a csomagolóanyag-használatot. A zsákos csomagolás nem engedélyezett sok csomagkézbesítési szolgáltatásban, mert a zsineg elakadhat az elosztóközpont gépén, és kárt okozhat. A pántolással azonban mindig biztonságban van.

 

A pántológépek sokfélék, számtalan típusból választhat. Az Uniotech pántológép-választékát megnézheti itt>>