08nov

A zellertől a deszkáig: mi mindenre jó az övező gép

Az övezés a csomagolás egyik legvonzóbb formája. Mind gyakorlati, mind gazdasági szempontból. Sokoldalúan felhasználható, éppen ezért széles körben elterjedt: használja az élelmiszeripar, a nyomdaipar, a gyógyszeripar és a bankipar, de természetesen a csomagolóipar is ugyanúgy hasznát veszi. Manapság az övező gépet már olyan területeken is használják, ahol régebben nem, például elektronikai vagy autóipari termékek fém alkatrészeinek kötegelésére.

Az övező gép csökkenti a csomagolóanyag mennyiségét

A csomagolóanyagok csökkentése egyre inkább kritériummá válik az élelmiszeripari és a nem élelmiszeripari ágazatokban is. Ez persze nem jelenti a csomagolóanyag teljes hiányát. A feladatunk az, hogy a termék védelmét a lehető legkevesebb csomagolóanyag felhasználásával oldjuk meg. Az övező gép egy bandázzsal fogja össze a termékeket, és nélkülözhetővé teszi bizonyos esetekben a zsugorfólia, a tasak vagy a doboz használatát. Egyes esetekben elég egyetlen kötés, máskor párhuzamos és keresztirányú övekkel lehet biztosabb rögzítést elérni.

Lássunk pár konkrét felhasználási módot! Az övező gép remek választás műanyag tálcák kötegeléséhez és címkézéséhez, prémium minőségű fa- vagy műanyaglapok, deszkák bandázsolásához, textilipari termékek (szőnyegek, takarók, fürdőszobai, konyhai textilek) címkézéséhez. Nem véletlenül beszélünk címkézésről: az övezőszalag a címkét is helyettesítheti! Ugyanis, ha a szalag nyomdázott, akkor feleslegessé válik a termék külön címkézése.

Nyomtatható rá vonalkód vagy nyomvonal, ugyanígy bármilyen segédeszköz, amivel könnyebbé válik a termék kezelése. A logisztikában is megállja a helyét: az övezőszalag ideális ott, ahol újrahasznosítható műanyag ládákat használnak a komissiózáshoz és szállításhoz. A szalag könnyen eltávolítható szerszámok nélkül, így a folyamat sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

A friss zöldségek, mint a tavaszi hagyma, póréhagyma, petrezselyem- és zellerlevél szintén igénylik bizonyos adatok feltüntetését. A termelő neve, a betakarítás ideje és egyéb információk szépen elférnek egy övezőszalagon, ami egy övező gép segítségével végtelenül egyszerűen felhelyezhető.

A szalagot az övező gép hőhegesztéssel végteleníti. Az övezőszalag nem igényel utólagos ragasztást, ezért ragasztómaradék egy esetben sem kerül a termékre. Ideális megoldás luxus dobozok, fa- és textiltermékek, és egyéb sérülékeny áru esetén.

Az övezőszalag másik előnye, hogy tartós és esztétikus megoldást biztosít. A hagyományos címkézéssel adódhatnak problémák: a címke meglazul, leesik, vagy éppen a másik véglet, nehezen lehet eltávolítani, és nyomot hagy maga után.

Az Uniotechnél mindent megtalál, amire az övezéshez szüksége lehet A papír övezőszalagot például így tekercseljük át 29 mm szélességre:

Választékunk legnépszerűbb övező gépeit megtekintheti itt>>

CÍMKE: