15okt

Csomagológép raklapok fóliázásához: PKG automata raklapfóliázó sor

Mióta használunk csomagológépet a raklapokhoz? Történetük az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. A legnagyobb ipari vállalatok ekkor ismerték fel, mekkora előny származik abból, ha termékeiket egységrakományokba rendezik. A több kis csomag egy nagy rakatba való rögzítése nem csak a termelés ütemén lendített jókorát, de a szállítás során bekövetkező árukárokat is csökkentette. Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a raklapos csomagolás és a stretchfóliával való rögzítés a legszélesebb körben használt anyagkezelési módszer legyen a termékek szállításához.

Mentőötlet: a stretchfólia és a stretchfóliázó csomagológép

 

Szintén ennel a korszaknak a találmánya a stretchfólia: az amerikai Pat és Bill Lancaster feltalálták fel a stretchfóliának azt a változatát, amit nagyjából ma is használunk. Olyan csomagolóanyagot kerestek, ami olcsó, és képes megoldani a kézi csomagolás minőségi problémáit.

 

Napjainkban a stretchfólia a raklapok csomagolásának legelterjedtebb anyaga. Gyors, olcsó és rendkívül hatékony, ha megfelelően alkalmazzuk. Pat és Bill Lancaster első gépe óta a stretchfóliázó csomagológépek számtalan típusát fejlesztették ki, így gyakorlatilag bármilyen csomagolási igényt kielégítenek, vagy bármely alkalmazáshoz illeszkednek.

 

A kézi raklapcsomagolás rejtett költségei

 

A raklapcsomagolás gépesítése előtt a raklapok fóliázását kizárólag kézzel végezték. Vagyis a stretchfóliát a rakomány köré kellett tekerni úgy, hogy a raklap biztonságosan szállítható legyen. Bár a módszert még ma is használják, a hatékonysága több szempontból is megkérdőjelezhető.

 

A kézi raklapcsomagolás hátrányai:

  • A csomagolás minősége nem egységes. Természetesen kézzel is be lehet csomagolni megfelelően egy raklapot, de nehéz minden rakatnál biztosítani ugyanazt a minőséget. Ennek következtében nagyobb az árukár.
  • Sokkal több csomagolóanyagot használ fel.
  • Nagyobb a munkaerő igénye.

 

Ezen hátrányok mindegyike plusz költséget jelent a vállalkozás számára. Mi a megoldás?

 

A válasz a stretchfóliázó csomagológép

 

Gyakorlatilag a kézi csomagolás rejtett költségeit minden esetben ki lehet küszöbölni egy stretchfóliázó gép segítségével. Pénzt takarít meg a jóval kevesebb csomagolóanyagon, kevesebb lesz a sérült áru, és még a munkaerőre fordított költségeit is csökkenti.

 

A félautomata csomagológépektől a teljesen automata, csomagolósorba építhető modellekig számtalan típus létezik, hogy az elképzelhető összes csomagolási igénynek megfeleljenek, és valóban hatékonyan működjenek.

 

A PKG raklapfóliázó sor kitűnő választás azoknak, akik a nagyüzemi termelést egy új szintre szeretnék emelni. Nem csak a csomagolási feladatokat teszi gyorsítósávra, de ugyanazt a magas minőségű csomagolást tudja biztosítani minden raklap esetében.

 

A stretchfóliázó csomagológépek választéka néha zavarbaejtően gazdag. Segítünk kiválasztani a megfelelőt!