30aug

Melyik az ideális fóliázó gép csokoládé csomagolásához?

Sokakat elbátortalanít a hőre lágyuló fóliák használata, mivel úgy gondolják, a fóliázáshoz használt hő árthat a terméküknek. Legjellemzőbb példája ennek a csokoládé: hogyan is választhatná valaki a zsugorfóliázást csokoládé csomagolásához, amikor az már testhőmérséklet hatására elolvad? Pedig a csokoládé többféle fóliázó géppel is csomagolható, anélkül hogy megolvadna.

 

Fontos, hogy a csokoládék szobahőmérsékletűek vagy annál kicsit hidegebbek legyenek. Túlzott lehűtésük nem ajánlott, mert az a csomagolás előtt vagy után kondenzációt okozhat.

 

A megfelelő fóliázó gép és fóliatermék kiválasztása professzionális megjelenést biztosít, amely tökéletesen védi a terméket, és könnyen nyitható. A gyártó mindig rendelkezik egy általános képpel arról, ahogyan a becsomagolt termékét elképzeli. Ez segít a fóliázó gép kiválasztásában.

 

Így válasszon fóliázó gépet csokoládéhoz (vagy más hőérzékeny termékhez)

 

Bármelyik piacon lévő zsugorfóliázó gép alkalmas arra, hogy olvadás nélkül becsomagolja a csokoládét. A csokoládé csak addig van kitéve az olvadás veszélyének, amíg a fólia zsugorodik. Ez az időintervallum egy zsugoralagút esetén a legrövidebb. A zsugoralagútban ugyanis drámaian csökken a hőhatás időtartama.

 

A csokoládét akár zsugorpisztollyal is be lehet csomagolni olvadás nélkül, de nem ugyanazzal a hatékonysággal. Ha zsugorpisztollyal szeretne csokoládét csomagolni, ajánlott az alacsonyabb hőmérsékleten zsugorodó fóliák választása, mivel egyes csokoládétermékek olvadáspontja alacsonyabb.

 

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb kérdéseket, amelyek segítenek a csokoládéhoz (vagy más hőérzékeny termékhez) ideális csomagológép meghatározásában.

 

A zsugorfólia közvetlen kapcsolatba kerül majd a csokoládéval?

A poliolefin zsugorfólia nyugodtan érintkezhet a csokoládéval, mivel ez egy engedélyezett élelmiszeripari csomagolóanyag. Lehetőség szerint vékony zsugorfóliát kell választani, mivel kevesebb hő szükséges a zsugorodásához, illetve az eltávolítása is könnyebb.

 

Milyen egyéb anyagokat fognak használni a csomagoláshoz? (Dobozokat, tálcákat, papírt?)

Pontosan meg kell tervezni a csomagolást, mielőtt fóliázó gépet választanánk. A doboz mérete lesz a mérvadó (és nem a termék mérete), ezért elképzelhető, hogy nagyobb berendezésre lesz szükség. Egyes papírtermékek nem őrzik meg formájukat zsugorfóliázás közben, ami tönkreteszi a termék esztétikumát.

 

Egyéni vagy gyűjtőcsomagoláshoz keres gépet, esetleg mindkettőhöz?

A gyűjtőcsomagoláshoz vastagabb fóliaterméket és általában nagyobb berendezést használnak. A nagyobb berendezésekkel természetesen az egyéni csomagolást is el lehet végezni.

 

Hány terméket csomagol naponta?

A gyártási szintek határozzák meg a kereslet kielégítéséhez szükséges berendezés típusát. A rossz felszerelés növelheti a munkaerőköltségeket és a leállási időt.

 

Mi az ideális költségvetés?

A hatékonyság és a méret határozza meg a berendezés költségeit. A lassabb, kisebb gépek ára alacsonyabb, mint a nagyobb, gyorsabb gépeké. A zsugorítópisztoly az olcsóbb választás, a zsugoralagút a hatékonyabb.

 

A fenti kérdések megválaszolása után jobban meghatározható az ideális fóliázó gép és a zsugorfólia típusa. Itt megtekintheti az Uniotech fóliázó gép kínálatát>>