13jún

Így gyorsítja az e-kereskedelmet a pántológép – Uniotech

Egyre többen választják már Magyarországon is a vásárlás online formáját. Ha tetszik, ha nem, minden vállalkozás és vállalat alkalmazkodik az elektronikus vásárlás okozta változásokhoz. Az e-kereskedelem terjedése szükségszerűen innovációhoz vezetett a csomagolóiparban is, ez látványosan érhető tetten a pántológépek fejlődésén.

 

Mit jelent a gyorsaság egy pántológép esetében?

 

Megkerülhetetlen feladat: ha valaki komolyan veszi az online vásárlók igényeit, akkor újra kell gondolnia a termékei csomagolását is. A sebesség két dologra vonatkozik. A legfontosabb probléma a gyors, ugyanakkor biztonságos szállítás biztosítása. Érdemes kihasználni azt hatalmas fejlődést, amit a modern csomagolástechnika elért. Egyre több csomag elkészítése – akár pántolással – egységnyi idő alatt, és a gyorsaság ugyanúgy vonatkozik arra a komoly kapcsolatra is, ami a csomagolóipar és a logisztikai ipar között létrejött. Ahhoz, hogy a megrendelő tökéletes állapotban kapja meg a kiszemelt terméket, már nem elég egyetlen iparág erőfeszítése.

 

Sokoldalúság

 

Egy másik hatalmas feladata a csomagolástechnikának olyan csomagolóanyagok és csomagológépek biztosítása, amelyek sokféle és változatos méretű termékekhez is megfelelő csomagolást nyújtanak. Gyakran látunk elrettentő példákat, hatalmas dobozokba csomagolt kis méretű termékeket, ládányi térkitöltőben elvesző apróságokat.

 

Hullámkarton doboz + pántológép = a legjobb recept?

 

A hullámkarton dobozról elmondható, hogy az e-kereskedelem jelenleg legfontosabb csomagolóanyaga: erős, tartós és általában újrahasznosítható. Alapbefektetés a pántológép: biztos és gyors lezárás és védettség a dézsmálással szemben. A pántolás technológiája állandóan fejlődik, a legújabb típusú gépek sokoldalúak és könnyen alkalmazkodnak a változásokhoz.

 

Például egy Mosca pántológép már átállítás nélkül képes pántolni a különböző nagyságú dobozokat.

 

Az egyik legnagyobb pántológép gyártó, a Mosca széles termékpalettával követi az aktuális trendeket. A Mosca csomagológépek családjában ott vannak a félautomata pántológépek, amelyek lágy pántolással fogják össze a kényes nyomdaipari termékeket, de ott vannak a teljesen automatizált gépek is, amelyek maximálisan megfeszítve tartanak egybe teljes raklapokat.

 

A Mosca pántológépgyár üzleti tevékenységeinek több, mint 60%-a származik a hullámkarton szektorból, nem véletlen tehát, hogy 2017-ben piacra dobta a legújabb generációs hullámkarton pántológépét, az UCB-t. Az UCB már automatikus ciklussebesség-szabályozóval rendelkezik: a gép folyamatosan méri a teljesítményt, és ennek megfelelően szabályozza a hajtásmotorokat.

 

Automatizálás

 

Ahogy már más iparágaknál megszokhattuk, az online rendeléseket teljesítők számára is előbb-utóbb kötelező lesz a géppark fejlesztése és az automatizálás. Ez kezdeti szinten jelentheti egy pántológépsor bevezetését, majd a terhelés növekedésével bővíthető olyan elemekkel, amelyek felügyelik a pántszalag-készlet állapotát. Amikor egy adott szint alá esik, a gép automatikusan új rendelést küld. Ma már lehetőség van a pántológép alkatrészeinek intelligens felügyeletére is, így a felhasználók valós idejű információkkal rendelkezhetnek a gép állapotáról.

 

Az elektronikus kereskedelem előretörésével a vállalkozások kemény küzdelmet kell vívjanak a fogyasztók kegyeiért. A forgalmazás és a csomagolás fontosabb, mint eddig bármikor. Egy innovatív és hatékony csomagológép döntő fontosságú szerepet tölthet be a versenyelőny megszerzésében.

 

Mit tud egy automata pántológép? Tekintse meg itt>>