19febr

Okos csomagolástechnika: többet ésszel, mint csomagolóanyaggal!

Amikor repülőgéppel utazunk, alaposan meggondoljuk, hogy mit vigyünk magunkkal. Jó okunk van rá! A korszerű csomagolástechnika ugyanebből a nézőpontból vizsgálja a termékeket: hogyan lehet minimalizálni a csomagolóanyag és vele együtt a szállítás költségeit, miközben az áru védelemét és biztonságát ugyanazon a magas színvonalon teljesíti.

 

Az Uniotechnél fontosnak tartjuk azt, hogy Ön ne szállítson félig megtöltött dobozokat, vagyis ne szállítson levegőt. A gazdaságos térkihasználáson túl még egy célt tartunk a szemünk előtt. Ez pedig a rakomány tömegének a csökkentése. Ennek egyik módja a kis tömegű csomagolóanyagok előnyben részesítése – ahogy a repülőgépek esetében is a tömegcsökkentést egyes alkatrészek anyagával oldják meg: polimerek, kompozit anyagok.

 

Mit tanult a csomagolástechnika a takarékos utazótól?

 

A takarékos utazók tudják, mindig van lehetőség a jobb térkihasználásra. A nyakkendő, zokni és öv kényelmesen elfér egy cipőben, a trikók kevesebb helyet foglalnak, ha egyetlen szoros tekercsben kerülnek a bőröndbe, mintha külön-külön összehajtva tennénk be őket. A hétköznapi gondolkodás arra biztat, hogy a csomagolástechnikától is elvárjuk a leleményességet: a becsomagolandó termék formájából kiindulva kreatív megoldásokat szolgáltasson ahhoz, hogy a szállítás könnyű és minél olcsóbb legyen.

 

A kreatív csomagolástechnika lényegében ugyanazt a gondolkodásmódot alkalmazza, mint a takarékos utazó. Biztonságban akarja tudni a holmiját, de nem akar plusz térítést sem fizetni. A feleslegesen megrakott bőrönd nem csak kényelmetlen az utazónak, hanem további problémák forrása is lehet. Ugyanígy a túlcsomagolt áruk feleslegesen terhelik anyagilag a vállalkozásokat. A szállítási költségek nagyok, a kicsomagolás több időt vesz majd igénybe. Bosszúság itt is, ott is.

 

A nagy poggyászvizsga

 

Hogyan csökkenthető a csomagolás tömege úgy, hogy az ne menjen a minőség rovására?

  • Új, könnyebb csomagolóanyag választásával. Ma már a nagy gyártók figyelmet fordítanak arra, hogy tökéletesítsék a csomagolóanyagaikat, és minél kedvezőbb tulajdonságú zsugorfóliát, stretchfóliát kínáljanak eladásra.
  • A csomagolás formájának, dizájnjának újragondolásával.
  • Gépi csomagolásra való áttéréssel, mivel a csomagológép tökéletes illesztéssel csak annyi csomagolóanyagot használ fel, amennyi feltétlenül szükséges

 

Többet szeretne tudni azokról a megoldásokról, amelyeket a korszerű csomagolástechnika kínál? Készen állunk megkeresni azt a csomagolási módot, ami a legelőnyösebb a vállalkozása számára! Hívjon fel minket a +36 27 504 770-es telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>