26jan

Nincsenek meglepetések: csomagoljon vákuumfóliázó gép segítségével

Azt mondják, egy könyvet nem lehet megítélni a borítója alapján. Van benne némi igazság, de csomagolástechnológusként mi arra törekszünk, hogy a termék borítója, vagyis a csomagolása hűen tükrözze magát a terméket. Vegyük például az élelmiszereket. A félig üres zacskók, a túlméretezett csomagolások, a csalódást okozó agyonreklámozott finomságok arra tanítottak meg, hogy az élelmiszercsomagolás terén az átlátszóság a legnagyobb kincs. A vásárló, a gyártó/feldolgozó és a kereskedő is jól jár, ha az élelmiszer vákuumfóliázó géppel van csomagolva.

 

A vákuumfóliázó gép hadat üzen a zsákbamacska termékcsomagolásoknak

 

A vákuumfóliázó géppel csomagolt élelmiszer lehetővé teszi, hogy a potenciális vásárló alaposan szemügyre vehesse a terméket. Nem csak az egyik, akár az összes oldalát is! Ráadásul a kényes húsáru vagy tejtermék úgy kerül górcső alá, hogy közben semmilyen károsodás nem érheti: a vákuumcsomagolás tökéletesen elzárja a terméket a külső környezeti tényezőktől.

 

Nincsenek kellemetlen meglepetések, a vásárló pontosan azt kapja, amit várt, hiszen már vásárlás előtt alkalma nyílt ellenőrizni a minőséget és a mennyiséget.

 

A csomagolás nyerő receptje

 

A vákuumfóliázó gép úgy csomagol, ahogy az a marketingkönyvekben meg van írva: felkelti a vásárló figyelmét, hajszálpontosan átadja az üzenetet (mit tartalmaz a csomagolás), vásárlásra ösztönöz. Röviden úgy is mondhatnánk, hogy beteszi a terméket a kosárba.

 

További előnyök

 

A vákuumfóliázásnak az esztétikus csomagolás csupán az egyik előnye. Általában nem is ezt említik az első helyen. A vákuumcsomagolás ugyanis jelentősen meghosszabbítja az élelmiszerek szavatossági idejét, méghozzá úgy, hogy az ne menjen a minőség romlására (frissesség, íz, szín, illat). Az oxigénszegény környezet megakadályozza a mikrobiológiai folyamatokat (baktériumok szaporodása, penészesedés). Egy élelmiszerfeldolgozó komoly megtakarítást érhet el a segítségével, erről bővebben itt olvashat.

 

Hogyan válassza ki a megfelelő vákuumfóliázó gépet?

A vákuumfóliázó gép hatalmas karriert futott be, számos előnyének köszönhetően ma már háztartási változata is létezik. Ezek a kis, asztali gépek még kisipari környezetben is megállják a helyüket. A nagyobb teljesítményű gépeknek több típusa van: egy- vagy kétkamrás, automata nyomáskamrás, hőformázó vákuumfóliázók. A típusok közötti különbségekről, illetve a megfelelő modell kiválasztásáról itt írtunk bővebben.

 

 

Olyan csomagolást szeretne, ami a legalaposabb ellenőrzés próbáját is kiállja? Ezek a vákuumfóliázó gépek felgyorsítják az utat a vásárlói kosarakhoz>>