24máj

Uniotech ragasztópisztoly ipari alkalmazásokhoz is

Legyen szó a gyermeke farsangi jelmezéről, ház körüli munkálatokról vagy dobozok ezreinek összeragasztásáról, az Uniotech ragasztópisztolyban a legalkalmasabb hotmelt rendszert találja meg, melynek segítségével megvalósíthatja az elképzeléseit.

 

Hotmelt ragasztópisztoly az Ön felhasználási területéhez szabva

 

Az ipari felhasználás területén a hotmelt technológia elsősorban a nehezen tapadó felületek összeragasztását hivatott megoldani. Műanyag, üveg, film, lakkozott felületek, kartonpapír, a hotmelt ragasztópisztoly lefedi az ipari alkalmazások széles skáláját.

 

Hullámkarton dobozok összeállításánál és lezárásánál olyan ragasztóanyagra van szükség, ami tartós és gyorsan megköt. A kartondobozokon túl ma már rengeteg speciális csomagolóanyag választására nyílik lehetőség, amelyek esetében ugyanazok az elvárások: terhelhető, gyorsan kivitelezhető összefogás, ami a raktározás és a szállítás megpróbáltatásait is kibírja. A különböző papíralapú anyagokon kívül fémet, üveget, sokféle műanyagot, leggyakrabban poliolefint kell összeragasztani. A hotmelt ragasztók számára a lakkozott és viaszos illeszkedések sem jelentenek akadályt.

 

A hotmelt ragasztók azonnal kötnek, az összeszerelt részek azonnal továbbmozdíthatók: nem kell leállni, a termelés folyamatos. Hol hasznosítják ezeket az előnyöket?

  • az asztalos- és bútoriparban fa ragasztásához
  • az elektronikai iparban ragasztáshoz és kiöntőgyantaként, valamint kábelek rögzítéséhez
  • a nyomdaiparban ragasztókötésekhez
  • a műanyagiparban gyors ragasztáshoz

 

Tény: egyetlen ragasztóanyag sem képes megoldani az összes felmerülő ragasztástechnikai problémát. Éppen ezért a hotmelt sem alkalmazható az elképzelhető összes területen.

 

Ipari alkalmazás során a hotmelt ragasztókat általában 210 ℃-on adagolják. Ez gondot okozhat a hőre érzékeny anyagok esetében, és fokozza az égési sérülések veszélyét. Ebből kifolyólag fejlesztették ki az alacsonyabb, 130 ℃-on olvadó Low Melt ragasztócsaládot, amely alkalmas habok ragasztására is.

 

Mi segítünk társítani a feladatra legalkalmasabb hotmelt ragasztót és ragasztópisztolyt a megbízható, egyenletes teljesítmény érdekében. Az Uniotech lehetővé teszi, hogy a legegyszerűbb megoldást választhassa a legbonyolultabb ragasztási feladatokhoz.

 

Miért érdemes időt fordítani az ipari ragasztók és ragasztópisztoly körültekintő kiválasztására?

 

Mert a jó választás megtérül: lehetővé teszi, hogy Ön könnyebb, tartósabb, esztétikusabb és nem egy esetben olcsóbb terméket állítson elő.

 

Az Uniotech ragasztópisztolyának technikai paramétereit megtekintheti itt>>