16jan

Ideális zsugorfólia pékáruk, illatszerek, alkatrészek csomagolására?

Alkalmas a zsugorfólia mélyhűtött termékek csomagolására? Megvédi a zsugorfólia a vállalkozásom termékeit? Használhatom a zsugorfóliát akkor is, amikor tárolni akarok?

Rengeteg kérdés, ami természetes módon felmerül akkor, amikor Ön az ideális csomagolóanyagot keresi terméke számára.

A válasz az első körben a következő: a zsugorfólia típusától függ.

Amikor zsugorfóliával szeretne csomagolni, első lépésben tisztázni kell, hogy a fólia érintkezésbe fog-e lépni élelmiszerekkel. A PVC zsugorfóliák ugyanis nem ajánlottak élelmiszerek csomagolására (hegesztéskor HCL  sósav-gáz szabadul föl).

A poliolefin (PO) fólia viszont kedvelt csomagolóanyag, úgy az élelmiszeriparban, mint más, nem élelmiszerekkel foglalkozó ágazatokban. Kifejezetten ajánlott élelmiszerek védésére, mert nem tartalmaz semmi olyan káros anyagot, ami az élelmiszerbe szivároghatna (mint például a PVC egyik építőeleme, a vinil-klorid). A PO fólia általában magasabb árfekvésű, mint a PVC fólia, de számos előnye van.

A PO zsugorfólia 7 legfontosabb előnye

– nagy szakítószilárdság
– könnyen hegeszthető, nagy hegesztési biztonság
– alacsony hőmérsékleten nagy zsugorodó képesség
– nem ártalmas az egészségre, ezért bármilyen termék csomagolására alkalmas
– tárolásra ideális, mivel tökéletesen véd a por, a nedvesség és az állati kártevők ellen
– változatos körülmények közötti tárolást tesz lehetővé: nagyon alacsony és nagyon magas hőmérsékleten is megvédi az árut
– a nagyobb vastagságú fóliák is átlátszóak, ezekkel is esztétikusan csomagolhatóak és prezentálhatóak a termékek

A PO zsugorfólia megkönnyíti a csomagolást is

Poliolefin fóliával egyszerűbbek a csomagolási feladatok,  mivel alacsony hőmérsékleten (110–130 °C-on) zsugorodik.

Többféle vastagságú zsugorfólia közül választhat: 13, 15, 19, 25 μm. A vékony fóliák a kis tömegű és éles sarkok nélküli termékek esetében ideálisak: pékáru és cukrászati termékek a legjellemzőbb felhasználási területük. A vékony fólia nagy előnye a tekercs hosszúsága: a 13 μm-es tekercsen jóval több fólia van, mint például a 25 μm-esen. A vékony fóliák zsugorítása történik a legalacsonyabb hőmérsékleten.

Általában a 10 kg feletti termékekhez a legvastagabb, 25 μm-es változat ajánlott. A vastag fóliák esetében a kiálló sarkok és éles peremek már nem jelentenek gondot. Akár nehéz fa- és fémtárgyak csomagolására is alkalmas.

Az Uniotech munkatársai a közelmúltban meglátogatták a portugál Fibope gyárat, ahol speciális, többrétegű, alacsony hőmérsékleten zsugorodó fóliákat gyártanak. Ezeket a zsugorfóliákat Magyarországon kizárólag az Uniotech forgalmazza. Kiválóan alkalmasak pékáruk, illatszerek, elektronikai alkatrészek és számtalan más termék esztétikus zsugorfóliázására.

Speciális zsugorfólia az Ön speciális termékeihez! Kérjen munkatársainktól árajánlatot már ma!

CÍMKE: