16jan

Csomagolástechnika extrákkal: polcrakész csomagolás

A diszkontláncok kedvence, a csomagolástechnika új üdvöskéje: a polcrakész csomagolás

 

A polcrakész csomagolások hihetetlenül népszerűek, hiszen mintegy harmadával csökkentik a kiskereskedelmi cégek áruházi polcok feltöltésével kapcsolatos költségeit. A diszkontláncok sikerének a titka, hogy minden téren a leghatékonyabb megoldásokat választják, így tudják biztosítani az alacsony árakat.

A csomagolástechnika terén is a költséghatékonyságot díjazzák:

ma már a diszkontláncok által forgalmazott termékek 90%-át kínálják hasonló kiszerelésben.

 

Mi a polcrakész csomagolás lényege?

Polcrakész csomagolásnak (shelf-ready packaging) azokat a csomagolásokat nevezzük, amelyeket kifejezetten azzal a céllal terveztek, hogy megkönnyítsék és felgyorsítsák az áruk polcra történő kihelyezését a boltokban. A csomagolás megtervezése komplex feladat elé állítja a csomagolás technikai szakembereket. A legelterjedtebb formája egy hullámpapírból készült kínáló alj és egy doboztető, ami perforálás mentén könnyen leválasztható. A tető készülhet műanyag fóliából is. A kínáló alj is készülhet újrahasznosítható műanyagból, de a terjesztő vissza is veheti ezeket. Ezek a csomagolások a funkcionalitáson túl további előnyöket kínálnak a felhasználóknak, és ezzel a csomagolástechnika egy új fejezetét nyitották meg.

Mit tud a polcrakész csomagolás?

1. Könnyű azonosítás
Az árufeltöltést és a készletek nyilvántartását jelentősen megkönnyíti, ha terméket könnyű beazonosítani. Éppen ezért az árut úgy helyezik el a raklapon, hogy látható legyen az összes lényeges információ a termékről, a tartalomról, az esetleges változatokról, a minőség-megőrzési idő. Az áru kódja célszerűen vonalkód formában jelenik meg.

2. Könnyen eltávolítható csomagolás
Jelentős élőmunkát lehet megtakarítani azzal, ha a doboztető eltávolításával a termék és a kínáló alj együtt, átrakás nélkül kerül a polcra. Külön erény, ha a doboz kinyitásához nincs szükség eszközre, például késre. Mivel az árufeltöltés egész napos feladat, mindenkinek érdeke, hogy a lehető leggyorsabban kivitelezhető legyen: egyrészt ne zavarja meg a vásárlókat, akiket elriaszthat a polcok előtti zsúfoltság, másrészt ne emésszen fel sok élőmunkát és munkaidőt.

3. Könnyen eladható
A polcrakész csomagolás lényegi információt nyújt a termékről a vásárlói döntést elősegítendő. Nincs szükség segítségre a vásárláskor, mert a csomagolás választ ad a vásárlóban felmerülő kérdésekre.

4. Könnyen polcra rendezhető
A polcrakész csomagolás elég erős ahhoz, hogy megőrizze a formáját. Csomagolástechnikai szempontból helytakarékos, maximálisan kihasználja a rendelkezésére álló teret. Általában úgy tervezik meg, hogy legalább 2 egységet ki lehessen tenni a polcra, hogy elkerüljék a teljes leürítést.

 5. Könnyen megvásárolható
A csomagolástechnika egyik nagy célja, hogy a vásárló számára elérhető és kívánatos legyen az áru. A vásárló szemszögéből a könnyű beazonosítás és a polcrakész csomagolásból való könnyű kiemelés a lényeg. Az Ön terméke valószínűleg hasonló termékekkel körülbástyázva várja a vásárlókat, ezért a polcrakész csomagolás feladata, hogy jól láthatóvá tegye a terméket, a termék arcát (a termék elejét, amit a vevő felismerhet), illetve a márkanév vagy a logó nyújthat további segítséget.

Használja a csomagolástechnika legújabb vívmányait, törjön előre polcrakész csomagolással! Csomagolástechnikai szakembereink segítenek a megvalósításban!