16jan

Amit a raklapfóliázó gépekről tudni érdemes

 

Egy raklapfóliázó gép hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyabb legyen a szállítás, hiszen a kisebb méretű termékekből a szállítóeszköz méreteihez igazodó, a raktározás során jobb helykihasználást lehetővé tevő raklapok képezhetők. Amikor kisméretű árut kell szállítani, a logisztikai költségek csökkentése (áruvédelem, a rakodási műveletek számának csökkentése, a csomagolás egyszerűsítése) érdekében is a legelőnyösebb egységrakományt képezni.

Mikor éri meg leginkább beszerezni egy raklapfóliázó gépet?

A kérdés megválaszolásához lássuk először, hogy melyek a raklapfóliázás alapeljárásai:
1. Kézi fóliázás:

a kézi fóliázáshoz munkaerőre, fizikai erőre van szükség. A fólia rögzítése után a raklapot az aljától kezdve körüljárják a fóliával. Ez általában idő- és energiaigényes csomagolási mód és abban az esetben ajánlott, amikor óránként 1-2 raklap kerül becsomagolásra.

2. Félautomata raklapfóliázó gépek:

a gép végzi magát a stretchfóliázást. A raklapot a gép forgótányérjára helyezik, a rakomány forgatása közben a fólia függőleges mozgásával történik a csomagolás. Különösen ajánlott olyan vállalkozásoknak, gyáraknak, ahol naponta közel száz raklapot kell fóliázni. A félautomata gépek nagy előnye, hogy opcionális kiegészítőkkel fejleszthető az automatizmusuk.

3. Nagy sebességű, teljesen automata raklapfóliázók:

beépíthetők automatizált gyártási ciklusba. Magas hatékonyság és termelékenység érhető el velük. Itt már emberi beavatkozásra kizárólag a fóliatekercs cseréjénél van szükség. Mivel a rakományt nem forgatják, az automata gépek ideálisak nagyon könnyű, nagyon nehéz, magas, illetve instabil raklapok fóliázására.
A stretchfólia használata az egyik legelterjedtebb raklapfóliázási metódus. Miért olyan népszerű? Mert a stretchfólia alacsony árfekvésű megoldás, olcsóbb, mint a pántolás vagy egyéb raklapképző megoldások. A szükséges felszerelés is általában gazdaságosabban beszerezhető, mint más metódusok. A félautomata, illetve teljesen automatizált raklapfóliázó gépekről tudni kell, hogy alacsony a fólia és az energiafelhasználásuk, és éppen ezért takarékosabbak, mint más alternatívák.

A raklapfóliázás nem csak a szállítás és a tárolás biztonságát szavatolja. A stretch fólia ugyanis védelmet biztosít a porral, törmelékkel és nedvességgel szemben, az UV stretch fólia ezeken felül a fénnyel szemben is.

PKG Simply raklapfóliázó gép

Gazdaságos és rendkívül egyszerűen kezelhető félautomata raklapfóliázó gép, a nagyobb gépek összes funkciójával. Stretch-fóliázó gép, amelyik akár cséve nélküli fóliával is működik.

Kiemelten biztonságos raklapozás: a PKG Simply alap csomagolási programjaiban beállítható a fej és láb erősítése.

Teherbíró: akár 2000 kg-ig terhelhető.

A forgózsámoly átmérője választható: 1500 mm, 1650 mm, 1800 mm, 2200 mm, illetve a patkótányéros kivitel esetében 1650 mm, 1800 mm. A csomagolási magasság 2150 mm, fotocellás magasságérzékelővel.

Gépesítené a raklapfóliázást? Tegye próbára a PKG Simply raklapfóliázó gépet!