Csomagoló gépek.

Automata raklappántolók

Automata raklappántoló gépek teljes kínálatát tudjuk biztosítani.

A gépek görgőspálya rendszerbe integrálhatóak, teljesen automata működést tesznek lehetővé. Munkaerőt takarítanak meg: a gépekhez egy kezelő elégséges, de állandó felügyeletet nem igényelnek.

Az automata raklappántoló gépek 3 fő típusa:
  • Vertikális (függőleges) pántolást végző gépek
  • Horizontális (vízszintes) pántolást lehetővé tevő gépek
  • Speciális kötegképző pántológépek

A gépek PLC vezéreltek, kezelésük az érintőképernyős felületen rendkívül egyszerű. A standard biztonsági és kényelmi funkciókat (pántszalag-elfogyás figyelés, védelmi kerítésrendszer stb.) természetesen biztosítják.

  • A horizontális pántológépek a keretet függőlegesen mozgatják, a pántolófejet pedig 500mm úton kitolják a rakomány eléréséig. A szalagot szilikon vagy alumínium vezetőkeret tartja síkban. Egy raklapra több pántolási pozíció is betanítható.
    A keret mérete a raklap méreteihez igazítható.
  • A vertikális pántolók két kivitelben készülnek: oldalsó és felső pántolófej elrendezéssel. Az oldalsó pántolófejjel rendelkező gépek esetén fix vagy mozgó fej is igényelhető. A felső pántolófejjel rendelkező gépek akár rakománypréssel is rendelhetők.
    A vertikális pántológépek pántolási pozíciói szintén programozhatóak.
  • Speciális automata pántológépeink a gyártóipar szegmenseinek egyedileg készülnek.

Létezik automata kötegelő-/pántológép, mely például cserépkötegek, vagy lambériakötegek pántolására alkalmas, de forgalmazunk speciális kivitelű gépeket tekercselt áruk (drót vagy lemeztekercs) pántolására bármely irányból, PP vagy PET szalaggal. Ezek a gépek ugyanúgy automata sorba illeszthetők, mint a raklappántoló gépek.

Minden projektet egyediként kezelünk, így a megrendelt berendezés 100%-osan a felhasználó igényeire szabva érkezik.

komplett pántolófej-kialakítás lehetővé teszi a fej gyors kiszerelését javítás, karbantartás idejére, illetve tartalék fej beszerzése esetén a fejcsere 5-10 perces leállás alatt elvégezhető. Vagyis az esetleges meghibásodás sem jelent kiesést a termelésben!

Minden raklappántoló aggregát alacsony karbantartási igényűkomplett egység, zárt rendszert alkot. A kötés módját tekintve a dörzshegesztéses és a meleghegesztéses kivitel is elérhető.

A használható PP és PET pántszalagok mérete 9-19mm szélesség, illetve 0,6-1,0mm vastagság közt változhat.